Frustrarea – Cel mai nesimțit și cinic sentiment

Frustrarea – Cel mai nesimțit și cinic sentiment

Nesimțit, cinic, pervers.. aș putea să-i spun în toate felurile. M-am gândit mult astăzi la sentimentul ăsta, frustrarea. L-am pus la zid și am fost nervoasă, dar am ajuns la o concluzie: suntem oameni de nimic fără frustrare!

Frustrările apar atunci când avem nevoi și nu ni le putem satisface așa cum poate ne-am dori fiecare dintre noi, dar cred că, deși nu este cel mai plăcut sentiment, ne face mai puternici și asta ar trebui să fie un lucru bun.

E frustrant cât de triști devenim când suntem singuri, e frustrant când vocea noastră interioară începe să vorbească, e frustrant când pierdem sau când încrederea ne este spulberată de oameni de nimic. Dar în același timp mi se pare magică puterea noastră de a afișa un zâmbet ridicol când ieșim din casă, deși sufletul zbiară de mânie. Ne protejăm de ceilalți, ducând o luptă interioară cu propria persoană.

FrustrareaFrustrarea asta te face să fii nervos pe toată lumea, când de fapt singurul vinovat pentru ceea ce ți se întâmplă ești tu. De asta spun că frustrarea este un sentiment pervers, pentru că într-un fel sau altul, la un moment dat tot se întoarce la tine.

Când te simți frustrat începi să-ți pui întrebări stupide, care în loc să te facă să vezi lucrurile în ansamblu, te închid și mai mult și devii mai furios „De ce mi se întâmplă tocmai mie?”, „De ce viața este atât de nedreaptă cu mine?”. Încearcă următoarea întrebare: „Ce este cu adevărat important pentru mine”? Răspunde-ți și încearcă să-ți ordonezi gândurile. Ia o pauză și fă ceva ce îți plăcea înainte, chiar dacă nu ai tragere de inimă.

Sunt frustrată până în adâncul sufletului meu, dar mă descarc și o iau de la capăt. Îmi ordonez gândurile, fac o prioritate din cele care sunt cu adevărat importante pentru mine și mă ridic mai puternică, mai optimistă și mai încrezătoare în mine.

Tu ce faci când te simți frustrat din cauza oamenilor din jurul tău?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment