Fructul de mango: Ce beneficii are pentru sănătate?

mango

Fructul de mango provine din India și sud estul Asiei, și este cultivat și consumat de peste 4000 de ani. În aceste zone sunt prezente mai multe tipuri de astfel de fructe, fiecare cu gust, formă, culoare și mărime diferită. Astfel că în multe zone acesta poartă denumirea de regele fructelor.

Aceste fruct nu este doar delicios, dar conține și multe valori nutriționale nemaipomenit de benefice pentru noi, oamenii, de aceea este consumat și va fi mult timp de acum înainte.

Se pare că acest fruct, ajută sistemul imunitar, vederea și reprezintă o sursă importantă de vitamine și antioxidanți.

Conținutul unui mango

Un astfel de fruct conține în jur de 99 calorii, 1,4grame de proteină, 24,7 grame de carbohidrați, 0,6grame de grăsime și 2, 6 grame de fibre. Pe lângă toate acestea, mango reprezintă o sursă bună de fosfor, calciu, seleniu și fier. Tocmai de aceea este recomandat spre consum zilnic. Acesta poate fi un înlocuitor perfect pentru toate gustările zilnice pe care le ai în planul tău alimentar. Poate fi consumat ca atare sau sub formă de suc, smoothie sau combinat cu alte fructe delicioase.

Mango, bogat în antioxidanți

Antioxidanții sunt foarte importanți în lupta cu celulele care pot fi dăunătoare organismului nostru, astfel că introducerea în dieta noastră de alimente bogate în antioxidanți ne ajută să prevenim apariția acestor celule sau dacă deja există, ajută la înlăturarea lor.

Tototdată, antioxidanți previn îmbătrânirea și ajută la menținerea unei greutăți optime.

Îmbunătățește sistemul imunitar

Fiind bogat în vitamina A, esențială în menținerea unui sistem imunitar sănătos, reprezintă o alegere potrivită pentru a evita anumite boli, infecții și bacterii.

Vitamina C, la fel prezentă într-un fruct de mango, ajută în lupta cu celulele dăunătoare și previne apariția bolilor de piele.

Pe lângă cele două tipuri de vitamine, un fruct de mango mai conține vitamina K, vitamina E și vitamine din complexul B, benefice sistemului imunitar.

Mango previne bolilor inimii

Inima este cea de care trebuie să avem grijă cel mai mult, fără inimă, noi nu putem funcționa. La fel și cu o inimă bolnavă. De aceea trebuie să consumăm alimente benefice inimii. Fructul de mango este unul din aceste alimente care ajută la o bună funcționare a acesteia și previna apariția unor boli cardiovasculare.

Un mango pe zi, ajută inima să funcționeze în limite normale, să ne ofere energia de care avem nevoie dar și să ne menținem o stare de sănătate bună pentru a ne trăi viața pe care ne-o dorim.

Mango îmbunătățește digestia

Dacă ai probleme digestive, dacă te confrunți cu diaree sau constipație, dacă suferi de boli precum ulcerul gastric sau reflux gastro-esofagian, află că mango te poate ajuta să reduce simptomele acestor probleme și chiar să le tratezi, în combinație cu alte alimente. Un plan alimentar sănătos, diversificat, care să conțină vitamine, antioxidanți și alte valori nutritive, te poate ajuta să ai o viața bună din punct de vedere al sănătății. Încearcă să introduci în mesele tale, fructul de mango.

Indiferent cum și pentru ce alegi să consumi acest fruct, este o alegere bună, sănătoasă și delicioasă.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment