Fructe în miere de albine – Cum să te bucuri iarna de fructe conservate în miere

Fructe în miere de albine – Cum să te bucuri iarna de fructe conservate în miere

Te-ai gândit vreodată că îți poți conserva fructele preferate în miere de albine? Ei bine, este posibil, însă numai dacă alegi fructe proaspete, bine coapte și de calitate.

Iată câteva rețete de conservare a fructelor în miere de albine:

1. Gutui conservate în miere:

Se aleg gutuile bine coapte și fără pete, se spală, se șterg și apoi se dau pe o răzătoare mare. După ce s-au dat prin răzătoare se pun într-un borcan peste care se adaugă mierea de albine. Se lasă în borcan la loc răcoros și întunecos pentru 6 săptămâni, după care se scoate conținutul cu ajutorul unei palete și se pune într-un alt borcan, peste care se adaugă mierea în care au fost menținute la macerat.

2. Cireșe sau vișine în miere

Se curăță de sâmburi și codițe, se spală și se pun în borcane peste care se adaugă mierea de albine. La fel ca mai sus, după 6 săptămâni se schimbă borcanul. Vișinile obținute pot fi folosite ca dulceață sau în salate și prăjiuri.

3. Măceșe conservate în miere:

Se recoltează la începutul lunii septembrie, când au conținutul cel mai ridicat de enzime, vitamine și minerale. Cu ajutorul unui briceag ascuțit se curăță de puful din interiorul lor, după care se procedează la fel ca mai sus.

Poți face acest tip de conservare cu orice fruct dorești!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment