Frișcă sănătoasă: Cum o prepari acasă

desert ornat frisca

Cum poţi să prepari frişcă acasă

Înainte de a apărea frişca vegetală într-o varietate foarte mare în comerţ, pentru fiecare desert ce conţinea frişcă se folosea smântână dulce, baza pentru orice reţetă de frişcă naturală, iar gustul prăjiturilor era mai intens. Pentru aceia dintre voi cărora vă e dor de acel gust, am decis să scriem câteva informaţii care să vă ajute să pregătiţi o frişcă sănătoasă acasă.

Deşi poate fi tentant să vă resemnaţi cu frişca vegetală pe care o găsiţi în diferite variante, de la tuburi şi cutii la plicuri, respectiv gata de folosit sau semipreparată, aceasta conţine grăsimi saturate hidrogenate sau nehidrogenate şi potenţiatori de arome, deci nu sunt tocmai sănătoase.

Cea mai apropiată variantă de frişcă sănătoasă accesibilă celor de la oraş este frişca obţinută din smântână dulce, şi care se găseşte de la diferiţi producători în majoritatea magazinelor mari. Când cumpăraţi smântâna, aveţi grijă ca pe ambalaj să fie specificat faptul că este smântână pentru frişcă, iar procentajul de grăsime trebuie să fie cât mai mare, de minim 30%.

Ingrediente şi ustensile necesare:

–    O cutie de smântână dulce;
–    4 linguri de zahăr pudră pentru fiecare jumătate de kg de smântână;
–    Esenţă de vanilie sau un pliculeţ de zahăr vanilat;
–    Un praf de sare;
–    Mixer (evident, se poate folosi şi un tel, însă procesul este mai anevoios);
–    Un recipient adânc, pentru a evita stropirea în timp ce se foloseşte mixerul;

desert ornat friscaMod de preparare:

Înainte de a vă apuca să bateţi frişca este foarte important să lăsaţi smântâna în frigider timp de câteva ore. Tot în frigider trebuie să stea şi recipientul în care veţi prepara frişca. După cele câteva ore, puneţi smântâna în castron alături de praful de sare şi începeţi să o bateţi timp de 1-2 minute cu mixerul setat pe prima treaptă, ulterior crescând viteza de mixare la maxim. Când smântâna s-a întărit puţin, puneţi zahărul şi amestecaţi în continuare până ce frişca nu mai cade de pe tel sau de pe paletele mixerului atunci când le ridicaţi. Aveţi grijă, dacă continuaţi să bateţi după acest moment riscaţi ca frişca obţinută să se taie şi să nu o mai puteţi folosi. Acelaşi lucru se poate întâmpla şi dacă smântâna sau bolul mixerului nu sunt răcite suficient de bine.
În plus, imediat după preparare este indicat să depozitaţi frişca la rece şi să nu o lăsaţi prea mult timp la temperatura camerei. Opţional, dacă doriţi să obţineţi o consistenţă foarte tare, puteţi folosi întăritor pentru frişcă, însă dacă doriţi un aliment cât mai natural, este de preferat să evitaţi. Dacă respectaţi toate sfaturile aveţi mari şanse să rezulte frişcă cu o consistenţă ideală pentru ornat.

Poftă bună!

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment