Foccacia cu usturoi – Rețetă ușoară de foccacia

Foccacia cu usturoi – Rețetă ușoară de foccacia

Ingrediente
– 500 g făină albă
– 200 ml apă călduţă
– 6 linguri ulei de măsline
– 1 linguriţă zahăr
– 1 linguriţă sare
– 1 pliculeţ drojdie
– 5 căţei de usturoi

Mod de preparare:

Într-un vas se amestecă zahărul, drojdia, 2-3 linguri de făină şi puţină apă caldă, după care se lasă la crescut aproximativ 10 minute. După ce şi-a mărit volumul, se adaugă restul de făină şi de apă, sarea şi jumătate din uleiul de măsline.

Aluatul obţinut se întinde pe o tavă rotundă de pizza şi se acoperă cu un prosop, după care se lasă la dospit 30 de minute.

Se amestecă usturoiul strivit cu uleiul de măsline rămas şi se lasă la frigider pentru 10 minute. În momentul în care aluatul devine pufos, se modelează uşor cu degetele, făcând mici găuri pe toată suprafaţa, după care se pune deasupra amestecul de usturoi şi ulei de măsline, întins cu o pensulă.

Tava se pune la cuptor şi se lasă la copt pentru 15 minute, timp în care focaccia trebuie să devină uşor arămie. Se scoate din tavă şi se taie în felii, după care se serveşte caldă.

Se poate servi și cu rozmarin sau cu cașcaval ras cât este caldă.

Poftă bună!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment