Fericirea unora este artificială

Când oamenii uită să mai trăiască și trec totul prin filtrul tehnologiei, începem să ne punem întrebări. Dacă fericirea unora trăită pe ecrane nu este artificială. Dacă această tendință către tehnologizarea vieții nu are un impact prea mare asupra caracterelor noastre și, mai ales, asupra sufletului. Tindem să credem că dăm dovadă de o plurivalență nemaintâlnită, însă de cate ori nu ai fost în situația în care să ridici ochii din ecranul telefonului și să observi că ai ajuns în altă parte decât trebuia? Nu se pune problema timpului pierdut, însă fascinația fiecărui lucru mărunt care a trecut neobservat pe lânga tine are, din păcate, o însemnătate din ce in ce mai infimă pentru oameni.

Preferăm să evadăm din realitate într-o lume virtuală, în care toți par a avea existența perfectă. Ne mințim cu iluzii și cu impresia că ducem o viață paralelă. Aici putem să descătușăm un alt eu, pe care nimeni nu-l poate transpune în persoana adevărată. Facem poze oriunde mergem, dar nu uităm să le uploadăm, pentru a vedea ceilalți că La Vie en Rose a lui Édith Piaf este soundtrack-ul vieții noastre.

Suntem-preocupați-să-ne-atingem-ecranele-și-uităm-să-trăimUn prieten spunea că ne atingem prea mult ecranele și prea puțin semenii. Ar trebui să se tragă un semnal de alarmă atunci când telefonul este ultimul lucru la care te uiți înainte de a merge la culcare și primul lucru pe care îl verifici atunci când te trezești. Ca să nu mai pomenim de depresia ireală cauzată de lipsa notificărilor noi.

E doar o chestiune de timp până când telefoanele vor ajunge printre primele cauze ale accidentelor. Când ești distras de viața celorlalți, de ce ai fi atent la a ta? Ca de exemplu, la bordura pe care trebuie să o urci, la pietonul pe care trebuie să-l ocolești și la alte lucruri a căror importanță ai îngropat-o în subconștient. Dar nu uiți niciodată să-ți dai check in, să pui poză cu outfit-ul tău ultima modă și să faci cele mai multe poze la concertul al cărui bilet ai plătit bani buni pentru a te transforma într-un reporter. Te-aș întreba atunci pentru ce s-au mai inventat meseriile de fotografi, redactori și altele, dacă nu pentru a te lăsa pe tine să te distrezi la evenimentul la care mergi? Mai există poze cu Beyoncé pe Internet, pe care le poți vedea după ce ai avut parte de o experiență exhaustivă. Iar pentru a aplauda cel mai încântător show la care ai luat parte vreodată, ai nevoie de două mâini. Lasă telefonul și bucură-te de lucrurile tangibile!

Nu spune nimeni că pașii făcuți înainte de către tehnologie sunt negativi. Însă când viețile altora și impresia artificială pe care vrei să propagi lumii despre tine devine o obsesie, e momentul să spui stop. E timpul să lași ecranele să se stingă și să te realiniezi realității, care îți promite noi cunoștințe, intimitate și dezvoltarea capacității de analiză pe care o ai.

Încearcă să trăiești mai mult momentul și nu memoria digitală pe care o lasă în urma sa!

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment