Fasole bătută – Rețetă ușoară de fasole bătută

Fasole bătută – Rețetă ușoară de fasole bătută

Ingrediente:

– 200 gr. fasole albă

– 50 ml ulei

– jumătate de lămâie

– 1 ceapă mică

– sare și piper

Mod de preparare:

Fasolea se pune întotdeauna la înmuiat cu o seară înainte să o gătești, indiferent de rețeta pe care o alegi. Astfel, fasolea lăsată la înmuiat de seara se pune la fiert a doua zi cu o frunză de dafin (nu uitați să îi schimbați apa de 2-3 ori).

După ce fasolea a fiert, se trec boabele prin presa de piure (prin presă nu trec cojile, deci veți obține o pastă foarte fină), se adaugă 50 ml din apa în care a fiert fasolea și se amestecă bine.

Uleiul se adaugă câte puțin (exact ca la maioneză) și se amestecă în continuu. După ce ați terminat de adăugat uleiul, se adaugă zeama de la jumătate de lămâie, amestecând ușor.

Se adaugă sare și piper și ceapa tocată foarte mărunt. Pasta de fasole obținută se lasă 20 minute la rece și apoi se consumă.

Poftă bună!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment