Există viață după relație

Există viață după relație, însă atunci când ieși din una în care ai crezut cu tot sufletul tău, e ca și cum ai învăța din nou să mergi. Singur, fără ajutorul nimănui. Singur, fără siguranța că mai ai pe cineva în spate care să te ridice când ai nevoie. Când ieși dintr-o relație, nu ai încotro decât să cazi, să te ridici și să te ștergi de praf până când vei putea să accepți o altă mână de ajutor. Singur, pas cu pas.

Probabil că frica de a nu rămâne singur sau de a nu distruge tot ce ați construit, te poate face să tragi de o relație nesănătoasă, o relație ținută, nu de doi, cum ar fi normal, ci de unul singur. Sau poate de niciunul. Și când te trezești la realitate, singurul lucru la care te vei gândi va fi acela că n-o vei scoate la capăt. Că e capăt de linie și nimic nu va mai fi la fel.

Există viață după relație, chiar dacă viitorul poate părea înfricoșător.

Să spui STOP și de la Capăt este ca și cum te-ai naște din nou: înveți să mergi, să mănânci, să trăiești pe cont propriu. Înveți să iei decizii singur pentru că nu-l mai ai pe celălalt. Înveți să-ți spui singur „O să fie bine”, înveți să te aduni bucată cu bucată până când vei deveni din nou un puzzle întreg. Poate chiar mai întreg decât înainte. Pentru că ai oferit celuilalt bucăți din tine, pentru că te-ai dat de ceasul morții să fiți unul singur. Dar, vezi tu, e nevoie de doi pentru a face lucrurile să meargă. Cade unul, celălalt ridică. Altfel, vorbim despre jumătăți de măsură și ce rost are să trăiești așa? Ce rost are să te mulțumești cu mai puțin decât meriți?

Există viață după  relație, chiar dacă pornești pe un drum necunoscut, chiar dacă habar n-ai ce te așteaptă! Până la urmă, cui îi plac lucrurile necunoscute? Cui îi plac călătoriile de unul singur? Partea bună a lucrurilor este că o relație sfârșită, o relație de pe urma căreia pleci cu o goliciune în suflet, te învață să fii EGOIST. Să fii egoist e o chestie mișto în care „noi” devine „eu”, în care primul loc va fi ocupat de tine și nu de altcineva. Și abia după ce înveți să te pui pe primul loc, vei ști cum să te dai într-o parte și să aștepți cu brațele deschise persoana aceea care la rândul ei a învățat să se iubească. Persoana aceea care a fost egoistă cândva și s-a pus pe primul loc. Persoana aceea care și-a dat voie să aștepte. Că durează mult? Sau că va fi greu? Posibil. Dar unde ai văzut tu lucruri bune obținute ușor și repede?

Ce fel de viață există după?

Poate că una în care te vei trezi dimineața și te vei ruga să nu mai cazi, să nu te mai frângi în bucăți și să înveți să te iubești pe tine însăți. Una în care trebuie să te privești în oglindă și să-ți amintești că meriți mai mult. Una în care, în sfârșit, vei sta de vorbă cu tine și îți vei spune „Ești un om minunat! Poți și meriți mai mult.”

Sigur că vor fi zile când te vei uita pe fereastră și parcă nu mai răsare soarele. Sigur că vor fi zile în care vei avea îndoieli. Sigur că vor fi zile în care te vei întreba dacă ai ales corect. În zilele alea, amintește-ți că și tu ai primit cel mai frumos dar: viața. Așa că ai grijă de cadoul tău și fă cumva să merite. Trăiește după regulile tale! E mai ușor așa. Și mai frumos!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment