Exfolierea – Primul pas spre o piele mai fină și sănătoasă

Exfolierea – Primul pas spre o piele mai fină și sănătoasă

Femeile aspiră mereu la o piele netedă și sănătoasă încă din cele mai vechi timpuri. În timp, pielea poate deveni uscată, iar uneori pot apărea fulgi la suprafața ei, datorită descoamării pielii. Puteți preveni acest proces prin exfoliere și hidratare.

Exfolierea sau peelingul realizează o îndepărtare a unui strat de celule moarte de la suprafața pielii, folosind mai multe metode. Pentru exfolierea corpului, vom alege gommage-ul.

Gommage-ul reperezintă o exfoliere de suprafață folosind  particule abrazive de diferite dimensiuni într-un conținut cremos sau gel. Particulele mici sunt folosite pentru exfolierea pielii sensibile sau fragile, iar particulele mai mari sunt folosite pentru exfolierea pielii mai groase, rezistente.

Recomand exfolierea corpului de două ori pe săptămână dacă aveți o piele grasă, iar pentru celelalte tipuri de ten este suficient o dată pe săptămână.

Exfolierea tenuluiBeneficiile exfolierii:
– Reduce creșterea firelor sub piele după epilatul cu ceară sau aparatul de smuls firele;
– Activează circulația sângelui dând o culoare rozalie pielii;
– Îndepărtează un strat de celule moarte de la suprafața pielii astfel încât cremele și loțiunile vor penetra pielea mult mai ușor în profunzime;
– Efect relaxant datorită masajului.

Metoda exfolierii cu particule abrazive:
– umezim bine pielea;
– aplicăm gelul sau crema în diferite puncte ale corpului pe care dorim să le exfoliem;
– se masează zonele cu mișcări circulare ascendente timp de 5 minute pe fiecare zonă;
– clătiți cu apă caldă din abundență.

Puteți de asemenea să vă faceți propriul exfoliator la dumneavoastră acasă prin amestecarea sării de baie cu ulei de corp sau ulei de măsline, sau prin amestecarea a 3 linguri de cafea ( sau zaț de cafea) cu 1-1/5 lingură de ulei de măsline sau ulei de corp ( acesta având și efect anticelulitic).

TIPS: Nu uitați să folosiți o cremă sau loțiune hidratantă după exfoliere, pielea va fi mai fină și mai frumoasă!

Oana Mistrăpău, cosmetician la Charme & Barber Shop Salon

[email protected]

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment