Eu am 24, iubita mea are 35 de ani. Crezi că are vreo șansă relația asta?

Zilele trecute am primit întrebarea asta: „Eu am 24, iubita mea are 35 de ani. Crezi că are vreo șansă relația asta?” Am răspuns sec cu “De unde să știu eu?”. Acum îmi pare rău. Adevărul e că nu sunt un guru în ale relațiilor, nu consider că am suficientă pregătire ca să răspund și nici nu cunosc detaliile. Cred că depinde.

E mare lucru că un tip de 24 de ani își pune întrebarea asta. Denotă maturitate, zic eu. Așa că spun în felul următor: diferențele se văd mai devreme sau mai târziu, de oricare natură ar fi ele, însă e important cât de sinceri sunteți unul cu celălalt, cât de mult vă asumați această diferență, dar mai ales, cât efort depuneți amândoi pentru relația voastră.
În mod normal, un bărbat la 24 de ani nu este încă suficient de pregătit pentru a-și întemeia o familie și nici cariera nu poate fi una stabilă. Ori o femeie la 35 de ani ar trebui să știe deja ce-și dorește și cu siguranță este mai așezată din punct de vedere profesional.

Diferența nu se rezumă doar la vârsta din buletin, ci e mai mult de atât. Femeie fiind, nu cred că aș avea răbdare cu un bărbat mai tânăr cu aproape 10 ani decât mine și nu văd nimic anormal în asta. E dovedit că maturitatea emoțională a unei femei este de multe ori mai mare decât cea a unui bărbat de aceeași vârstă, însă, cu siguranță, există și excepții.

“Crezi că are vreo șansă relația asta?” Întrebarea asta ascunde o urmă de îndoială. Când îți cauți confirmări în altă parte, poate că ar fi bine să nu te grăbești. Dă-ți voie să-ți oferi răspunsuri singur, iar asta n-o poți face decât în timp. Poate ar fi mai bine să vă puneți alte întrebări: „Se poate îndrăgosti un bărbat de o femeie mai matură?”. Se poate, atâta timp cât găsește în ea ceva ce nu a găsit în altele. O altă întrebare, la fel de importantă este „Pot eu, femeie matură, să am grijă de orgoliul lui și să nu-l fac să se simtă inferior?”. Se poate cu ceva efort.

Diferența de vârstă vine întotdeauna la pachet cu temeri. Ei îi poate fi teamă  că el se va îndrăgosti de o altă femeie mai tânără, lui îi poate fi teamă de controlul pe care îl deține ea în situația asta. Dacă reușiți să vă ascultați unul pe celălalt, dacă reușiți să vă satisfaceți nevoile unul celuilalt, poate că da, relația poate să meargă. În fond, sunt lucruri esențiale în orice relație.

Sigur că apar temeri în plus atunci când există diferențe vizibile la ambii parteneri, însă în funcție de maturitatea voastră emoțională, pot fi depășite cu o singură condiție: sinceritatea față de celălalt.

Cu drag,
Cosmina

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment