“Ești proastă și răsfățată”, mi s-a spus cândva.

Cosmina Tudosa

Puține persoane știu povestea acestui site și tot atâtea persoane știu cine e cu adevărat omul „Cosmina„. De fapt, nici măcar eu n-am știut până azi.

În urmă cu 7 ani, aveam o relație cu un bărbat care mi-a spus cuvintele astea “Ești proastă, răsfățată și n-o să fii în stare de nimic”. La vremea aceea, el deținea ceea ce intitula “Blogul numărul 1 în divertisment din România”, iar eu eram încă studentă. Un fel de copchil tâmpit, care habar n-avea încotro s-o ia.
Acum ceva timp am recunoscut că am fost întreținută de părinți și cumva asta era problema lui. În mintea lui eram o copilă care nu știa ce înseamnă “greul”, iar el pentru mine era un bărbat care gândea greșit. Așa a apărut conflictul.

A doua zi mi-am făcut bagajul și mi-am jurat că nimeni, niciodată, nu va mai avea ocazia sau motivul de a-mi spune “Ești proastă, răsfățată și n-o să fii în stare de nimic”. 

Au trecut 7 ani de atunci și abia azi sunt împăcată cu mine. Abia azi, pe 14 noiembrie 2017, îi sunt recunoscătoare acelui bărbat. Vezi tu, un rău nu e niciodată doar rău. Suferința sau frustarea nu se rezumă niciodată la atât.

BeautyTips a fost o ambiție, însă azi e o parte din mine

Așa am început. M-am încăpățânat să învăț, să renunț la orele de somn și la viața mea personală doar ca să-i demonstrez acelui bărbat că a greșit și că meritam un gram de încredere.
Azi, după atâția ani, Beautytips a devenit cartea mea de vizită, dacă vrei. Cu toate că l-am gândit ca pe un website de lifestyle feminin sau chiar ca pe un business, după numai câteva luni, Beautytips era “copilul Cosmina” pe care l-am crescut  așa cum știam eu mai bine. E greu să vorbești despre propriile frustrări și temeri, însă e atât de sănătos! E atât de bine să te întorci din când în când în urmă și să-ți recitești temerile și alegerile.

Am dat sfaturi sau am gândit greșit, însă aproape de fiecare dată m-am întors și mi-am oferit propria validare. Vor mai trece anii și voi face același lucru.

Unde vreau să ajung, de fapt?

Avem tendința de a fi nerecunoscători. Într-un fel sau altul, în toți acești ani, pe acel bărbat l-am urât. De fiecare dată când un cuvânt sau o situație îmi amintea de el, în interiorul meu se întâmpla ceva urât. Până azi.
Dacă nu mi-ar fi făcut așa-numitul “rău” de atunci, aș mai fi fost eu azi cine sunt? Nu.
Dacă nu m-aș fi ambiționat prostește, mi-aș mai fi dat eu seama că online-ul nu se rezumă doar la blogging? Oare aș mai fi cunoscut atâția oameni mișto, care într-un fel sau altul au contribuit la dezvoltarea mea profesională și personală? Nu.
Dacă nu era el, oare aș fi avut vreodată șansa să ajung să fac ceea ce îmi place cu adevărat? Poate că da sau poate că nu.

Dacă nu era el, oare ajungeam să-l cunosc pe cel lângă care o să-mi petrec tot restul vieții? Nu. Dacă nu era el și ambiția mea prostească, n-aș fi ajuns niciodată în biroul celui pe care azi știu cu certitudine că îl iubesc. 

Zilele trecute, mi-am recitit articolele. Așa cum spuneam, în cele mai multe dintre ele, veți găsi frustrările mele, însă de fiecare dată, am avut grijă să dau sfaturi, mai mult sau mai puțin bune. Dacă n-au fost bune, îmi cer scuze. Atât am știut atunci.

Vezi tu… să vorbești despre tine pare un gest egoist. Cine sunt eu să vă vorbesc despre mine? Nimeni. Dar dacă te-aș întreba “Ai fost vreodată jignit sau dezamăgit?” Ai gândit vreodată despre tine “Oare X are dreptate și chiar nu sunt bun de nimic”? Și eu și tu știm răspunsul.
Ceea ce vreau să spun, de fapt, este că orice lucru rău de azi, îți va aduce bine mâine. Sau poimâine sau peste 7 ani. Nu știu cine a spus că lucrurile bune vin abia când ești pregătit, însă este purul adevăr. Problemă se pune altfel: “Știi vreodată când ești pregătit”? Nu. Dar dacă ai parte de bine, apreciază-l și fii recunoscător. În fiecare zi.

“Ești proastă și răsfățată”. Sunt cuvinte care m-au urmărit atâția ani, dar care azi s-au transformat în “Ești perfectă și ești a mea”.

Concluzia de azi: Nu zic să vă faceți toți blog, în fond, intimitatea e un lucru sacru, dar să ții un jurnal, e cel mai bun lucru pe care îl poți face. Nici măcar nu trebuie să scrii frumos sau corect. Pur și simplu, din când în când, scrie ce te frustrează și ce te face fericit. Lasă timpul să treacă și recitește-ți gândurile. E ca și cum te-ai desprinde de tine și ți-ai vedea evoluția. Și cum ai putea altfel să corectezi sau să te apreciezi pentru ceea ce ai devenit?

Uităm prea repede când ne e bine și rămânem prea mult în ceea ce ne face rău. Greșesc?

Cu drag,
Cosmina

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment