Eşti nefericită din vina ta, nu din vina lui

din vina ta

Nu mai da vina pe relaţie

Primul lucru pe care îl faci atunci când te simţi nefericită şi nimic nu merge bine este să dai vina pe cei din jur, pe el, pe ghinion, pe oricine şi orice, dar niciodată pe tine. Fie eşti prea orgolioasă să crezi că ar fi vina ta şi că nu greşeşti nimic, fie aştepţi să cadă din cer bărbatul visurilor tale cu care o să trăieşti fericită până la adânci bătrâneţi. Ce e greşit în asta? Ei bine, bărbatul perfect nu există, dar tu continui să te amăgeşti cu speranţa asta. Crezi că bătrâneii aia drăguţi pe care îi vezi pe stradă ţinându-se încă de mână nu au avut parte de greutăţi şi îndoieli de-a lungul anilor? O relaţie frumoasă şi reuşită se construieşte în timp şi greu, ca orice lucru de valoare. Aşa că nu te mai axa pe defectele lui. Încetează să le mai vezi ca pe nişte ghimpi, pentru ca nici tu nu eşti perfectă. Acceptă-le şi pliază-te după ele. Puneţi-vă unul în locul altuia şi învăţaţi ceva din asta.

Dacă simţi că eşti nefericită în fiecare relaţie, nu-ţi dai seama totuşi că vina poate fi a ta? Nu toţi bărbaţii sunt la fel, dar dacă tu aşa îi vezi, înseamnă că ceva nu este în regulă şi trebuie găseşti spărtura.

din vina taÎnvaţă să fii fericită

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să recunoşti că problema vine din partea ta. Ştiu că este greu şi nu toată lumea este capabilă să facă un pas înapoi şi să privească lucrurile în ansamblu şi obiectiv. Încetează să te mai plângi şi să dai vina pe toată lumea. Nu poţi fi fericită cu cineva, până nu eşti fericită cu tine însăţi. A începe o relaţie nouă şi să te aştepţi ca fericirea să vină de la sine, este defectuos.

Dacă obişnuieşti să compari relaţiile între ele, faci o mare greşeală. Odată ce ai spus stop unei poveşti de dragoste eşuate, până nu treci peste în totalitate, nu veni cu bagaje de frustrări într-una nouă şi să te aştepţi ca cealaltă persoană să le dea foc. Nu este de datoria lui să repare greşelile fostului, nici să-l înlocuiască, nici să fie o variantă îmbunătăţită a lui. Ştiu că ai fost rănită în trecut şi dezamăgită, dar nu e corect faţă de el să-l acuzi pentru ceva ce nu a făcut. Tu eşti supărată pe trecut, şi nu e vina lui. Până nu te eliberezi de supărări şi nu le iei ca parte din viaţă, ca învăţături, nu vei fi fericită. Deci, regula de aur? Nu compara fostul cu actualul!

Învaţă să ierţi

Pentru a putea fi fericită, trebuie să nu mai porţi ranchiună. Crezi că este o idee bună să începi o relaţie nouă în starea asta? Ti-e ţi-ar plăcea să ştii că partenerul tău încă are pată pe fosta iubită? Cea mai sănătoasă alegere este să-ţi fie indiferentă persoana din trecut, căci până la urma şi ura este un sentiment, şi unul puternic care te macină pe dinăuntru şi nu-ţi dă pace. Rezolvă-ţi problemele care te apasă şi nu intra într-o nouă relaţie cu oftică şi duşmănie, căci totul se va termina cât ai zice peşte şi vei sfârşi mai amăgită, lăsând să se acumuleze şi mai multe frustrări.

Învaţă să te iubeşti, înainte de a iubi pe altcineva

Pune-te pe picioare şi recâştigă-ţi puterea şi demnitatea. Nimănui nu-i place să aibă grijă de o victimă care dramatizează şi critică mereu. Dacă tu nu te iubeşti, cum te-ai aştepta ca altcineva să te iubească? De multe ori rămânem cu încrederea de sine şubredă, dar să ne readucem aminte de ce avem persoane care ne iubesc şi să ne axăm pe lucrurile bune.

Sursă foto: www.wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment