Ești la fel ca toți ceilalți

Ești la fel ca toți ceilalți care spun că nu sunt ca ceilalți. Aceeași vrăjeală ieftină. Scriem eseuri de îndrăgostiți, dar uităm să ne și îndrăgostim. Sau pur și simplu confundăm iubirea cu nevoia. Cu nevoia de iubire. Cu băiatul care să ne facă o cafea cu arome orientale pentru o dimineață indiană, care să ne țină de mână în tramvaiul 1 în drum spre niște birouri goale și plictisitoare, care să ne transforme picăturile de ploaie în fulgi de zăpadă și care să ne tachineze cu apeluri la același taxi, în care se aude difuz melodia Vanessei Paradis – Joe Le Taxi.

Dar când și tu ești de negăsit, încerc să mă caut pe mine. Urc la altitudini necunoscute ale inimii mele, mă ascund în munți, îți scriu
scrisori pe care nu le vei citi vreodată, fac poze cu expuneri multiple pentru a nu mai fi singură. Îmi impun să nu mai fiu eu. Eul acela pe care nu am reușit să-l definesc până acum, în 25 de ierni. Eul pe care îl caut cu necontenire, cu entuziasmul unui copil. Iar răceala dintre noi a ajuns să fie măsurată cu unități de eu. Îți ziceam adesea că depărtările nu se simt în kilometri. Se simt în nopți târzii, în amintiri singulare și în fragmentele muzicale puse pe repeat, în timp ce-mi ștergi lacrimile.

esti-la-fel-ca-toti-ceilaltiCând mă satur de dezamăgirile de oameni mari, de lacrimile de crocodil, mă înalț către oamenii cățărați pe picioroange, pe al căror umăr nu pot ajunge vreodată să suspin. Unde sunt mărgelele, șampania și fericirea de altă dată?

Și-mi găsesc cuvintele alea frumoase care îmi amintesc de un tu, care nu era la fel ca ceilalți, ascunse în săculețul cu zile triste, de fiecare dată. Fericirea caută, dar nu găsește. Câteodată, seara târziu, găsește niște schițe neterminate, inimi frânte și dorințe ascunse.  Așa că ajung să colecționez amintiri. Suflete. Scrisori și lacrimi. Pisici într-o casă. Frumusețe și zâmbete oferite pe furiș. Iar nopțile aleg să mi le petrec cu Dostoievski și alții ca el, cu gândul că tu ai fost nici mai mult, nici mai puțin ca ceilalți.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment