Este în regulă dacă bei alcool de față cu copilul?

Te-ai întrebat vreodată dacă este în regulă să bei alcool de față cu copilul? Potrivit unui nou studiu, copiii sunt conștienți de faptul că părinții lor consumă alcool, iar acest lucru poate avea un impact semnificativ asupra relației lor cu alcoolul.

Ar trebui sau nu să bei alcool de față cu copilul?

Când bei un pahar de vin acasă, nu ar trebui să arăți că îți place, în special dacă ai copii. Cât de mult bei, cât de des arăți că îți place gustul alcoolului și motivul pentru care bei ar putea reprezenta factori care să încurajeze adolescenții să bea, potrivit unui nou studiu realizat de Institute of Alcohol Studies.

Expunerea copiilor la evenimente la care există multă băutură este una dintre cauzele consumului de alcool în rândul adolescenților în Marea Britanie. Cu siguranță și în alte țări.

Ultima cercetare a analizat părinții care au avut un consum moderat de alcool. De cele mai multe ori, părinții au impresia că cei mici nu observă că beau alcool. Din păcate, copiii știu. Raportul, care a inclus o varietate de metode de studiu, a ajuns la concluzia că jumătate dintre părinți au fost amețiti în fața copilului lor, în timp ce aproape o treime dintre părinți au recunoscut că s-au îmbătat de față cu copilul lor.

Copiii cunosc diferența dintre nivelurile de ebrietate, iar unul din cinci copii a declarat că s-a simțit rușinat de consumul de alcool al părinților. Alți copii au declarat că părinții le-au uitat ora de culcare sau s-au certat mai mult cu ei decât de obicei.

Care este soluția?

Dacă ai o relație apropiată cu cel mic, dar așteptări clare cu privire la comportamentul acestuia, îți poți proteja copilul de consumul de alcool până la majorat, chiar dacă bei mai mult decât ar trebui ocazional. Cercetarea conține îndrumări clare pentru părinți. Nu ar trebui să lauzi alcoolul, ci să vorbești despre riscurile consumului de alcool cu cel mic. De asemenea, nu ar trebui să vorbești prea mult despre mahmureală, deoarece copilul va crede că este normal să ai o stare de greață și o durere oribilă de cap după o noapte în care ai băut.

Alți specialiști în sănătate sunt de părere că nu există suficiente dovezi pentru a fi emise recomandări. Deși există numeroase cercetări pe această temă, nu există la fel de multe informații despre efectele cauzale ale consumului de alcool al părinților asupra comportamentului copiilor. Există și alți factori implicați, precum promovarea alcoolului, presiunea din partea colegilor și genele care influențează cât de mult bei.

Cu toate acestea, dacă bei prea mult alcool de față cu copilul, l-ai putea face pe acesta să nu se simtă în siguranță sau rușinat de comportamentul tău.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment