Episodul 7: Întâlnirea cu Goldie

De când am renunțat la job-ul full time și am trecut pe mood-ul de freelancer, mi-am propus să fac măcar o dată pe lună ceva nou. Poate că știi momentul acela când muncești de îți iese pe ochi cu zilele și când vine weekend-ul tot ce îți dorești se numește odihnă. Adică somn și mâncare. Treburi plictisitoare și deloc constructive, de altfel. Și probabil că știi și momentul celălalt când te întrebi “Doamne, dar eu pentru mine ce fac?”. E ok să muncești, dar nu mai e bine când devii sclav de bună voie și nesilit de nimeni. E ca și calculatorul. Din când în când, e bine să-ți mai dai un restart pentru un boost de energie și idei noi. Vrei să fii bun în continuare, dă-ți șansa să faci lucruri mici și pentru tine.

Așa am ajuns azi s-o cunosc pe Goldie. Și nu te gândi că unei “foste fandosite” cum îmi spun eu, i-a fost ușor să stea în fața unei iepe de două ori cât ea. Inevitabil apar întrebările alimentate de anxietate “Dar dacă mă dă jos?”, “Dar dacă o ia la fugă și nu știu să o opresc?” sau “Dacă se ridică și mă pune la pământ?Cu Dumnezeu înainte, cum zic moldovenii!

Goldie a mea (o să vă explic imediat de ce spun a mea) e impunătoare, însă pe cât de mare e, pe atât e de calmă și blândă. În plus, mai e și bună la sărituri. Și frumoasă. Și inteligentă. Și delicată. Și pofticioasă (a poftit frunze, s-a oprit să le consume). Și tot aș lăuda-o.

Spun a mea pentru că s-a creat o legătură. Mai auzeam eu prin filme, dar n-am crezut-o. Până azi, când am simțit-o pe fiecare centimetru de piele. Legătura dintre tine și un cal e mai mult decât călăritul pur și simplu. Sau decât niște comenzi pe care le știe deja. Nu duc lipsă de cuvinte, dar sentimentul ăsta mi-e greu, dacă nu chiar imposibil, să-l explic. E ca o dragoste la prima vedere. Ca o relație care prinde contur fără prea multe fapte sau vorbe. Se întâmplă pur și simplu și nu ai o explicație pentru asta.

Așa se face că Alex, cel care se ocupă de Goldie, mi-a adus o scăricică (v-am spus că mititica nu e chiar mică și e o rasă de talie mare), mi-a explicat cum să mă urc, cum să stau și apoi am avut liber prin pădure.
Am vorbit cu Goldie a mea și ne-am plimbat împreună timp de o oră. A fost unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am făcut și pe care îl voi mai face mult timp de acum înainte.

Acum stau în fața laptopului, cu un zâmbet tâmp și cu nerăbdarea să o văd din nou. E ca atunci când ai fost la un date, lucrurile au mers bine, legătura s-a creat și abia aștepți să vină ziua de mâine pentru a-l vedea din nou. Mai jos e Goldie a mea.

goldie-echitatie

Lecția de azi: Nu amâna să faci lucruri pentru tine. Sunt lucruri mici care contează. Cât despre echitație, te poți duce oricând la Club Palomino. Alex o să-ți vorbească atât de frumos despre cai și cu atât de multă pasiune, încât o să descoperi un nou hobby. 

Cu drag,
Cosmina

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment