Episodul 4: Cum era să-mi iau țeapă pe Autovit

Cosmina Tudosă

De câteva zile, caut o mașină. N-am timpul necesar să-mi mișc fundul până la nemți și nici bugetul nu este atât de mare încât să cumpăr una nouă, așa că am făcut ce face tot românul: am căutat pe autovit.

Cu sau fără logică, zic să mă uit anunțurile postate de dealeri, nu la persoanele fizice, care, fie vorba între noi, știm deja ce și cum fac. Nu mi-a luat mult să găsesc ceva potrivit: un Golf VI, din 2011, puțin peste 100.000 de kilometri. Preț decent, cutie automată, la doi pași de viitorul proprietar. Ceva de vis!

Din fericire pentru mine, pragmatismul nu m-a lăsat să fac tranzacția asta până când n-am pus întrebări. Și tot din fericire pentru mine, am cunoscut oamenii potriviți, la momentul potrivit, iar unul dintre aceștia este Bogdan Mirică, prezentator al emisiunii “La volan” pe Digi24 și poveștitor (cum își spune el) pe bogdanmirica.ro. Zic să-l citiți, că scrie mai frumos decât mine.

Să revenim, pun mâna pe telefon, îi povestesc care e treaba, îl întreb dacă e bună cutia aia, îmi răspunde de ceva cu dublu ambreiaj, iar apoi mă sfătuiește să intru pe inspectorauto.ro să verific istoricul mașinii.

Păi dacă nu el, atunci cine?

Sun la DS-Automobile (dealerul auto) și întreb:

– Câți proprietari a avut mașina?
– Doi, domnișoară.
– Accidente?
– Nu, domnișoară.
– Perfect. Vreau seria ca să o verific.

Zis și făcut. Nenea care mă domnișorea credea că o spun la cacealma. Cred. Intru pe inspectorauto, plătesc 10 euro și primesc raportul pe e-mail. 3 incidente în valoare de 195.000 lei. Ha? Cât, nenică? Adică să dau 7500 de euro pe o mașină care a avut daună în valoare de peste 40.000 euro?

Mai jos găsiți o parte din raportul primit:

inspector auto

Știam că românii sunt inventivi, când vine vorba despre a face bani pe jecmăneală, dar parcă nici chiar așa. Și mi-e tare greu să cred că oamenii ăia n-au știut lucrurile astea.

Una peste alta, am mai învățat două lucruri:
1. Când ai nevoie de sfaturi sau informații, lasă rușinea la ușă și pune mâna pe telefon.
2. Inspectorauto.ro e o treabă cool și merită promovată mai mult. Am dat 45 de lei, dar n-am pierdut 7.500 de euro.

P.S. Autoturismul îl găsiți aici. Evitați-l! 🙂

Cu drag,
Cosmina

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

1 Comment

  1. Reply
    Razvan Bucur

    Hello, Pune vin-ul în articol și tag ca sa apară în rezultatele google. Poate caută și altcineva. 🙂
    Spor la găsit mașina dorită!

Leave Your Comment