Episodul 3: Therme și lămâia plutitoare

Cosmina Tudosă

Ieri am fost la Therme. Pentru prima dată și ultima, de altfel. E frumos, dar nu prea. Palmierii sunt fverzi, înalți, șezlongurile confortabile, muzica decentă, apa e caldă, cu bulbuci și minerale pentru reumatism și alte alea, iar cocktailurile sunt colorate frumos. Adică ar putea fi locul acela pe care l-ai promova cu poze editate pe Instagram sau ar putea fi chiar locul în care să te relaxezi după o săptămână aglomerată. Adică un business bun. Profitabil.

Ar putea, dar nu prea. Dacă în apa aia de un metru juma’ n-ai vedea felii de lămâi plutitoare, poate că ar fi relaxant. Sau poate că sunt eu țărancă și nu știu că “aromaterapia” se face cu lâmâi. N-ar fi asta o problemă, nu e mare lucru să te trezești cu o lămâie peste ochi. Ce dacă a fost în paharul cuiva și are găuri făcute cu paiul?

Dar să plătesc aproape 100 lei intrarea ca să stau într-o piscinică cu bulbuci cu aceleași persoane care se duc și la ștrandul din Crângași, asta nu mai pot să înțeleg. Pentru unii dintre clienți, dușurile sunt degeaba. Tot pentru unii clienți, costumul de baie nu există pentru că pot intra în apă și cu hainele de pe stradă. Nu i-a certat nimeni, deși Therme are angajați care patrulează pe lângă piscină.

Și nu sunt rasistă deloc, dar regulile de igienă ar trebui să fie mai stricte, mă gândesc eu. Și mai mult decât atât, ca să fie un business de cursă lungă, lucrurile n-ar trebui să stea așa. Ți se prezintă locul ideal, de lux, unde te poți relaxa, bați drumul din Popești Leordeni până acolo, stai la coadă, apoi te simți ca în Africa, deși bronzul de astă-vară e încă acolo. Zici să-i mai dai o șansă locului, că poate la Elysium e altfel. Intri și nu e altfel. Iar asta e frustrant.

La fel ca în relații, ca să fie treaba de durată, e mai bine să promiți mai puțin și să faci mai mult. Altfel se duce naibii tot. E ca și cum i-ai pune unei femei fără țâțe ciorapi în sutien și te aștepți ca ăla de-o vede fără, să nu fie deranjat.

Ieri m-am simțit jecmănită. Nu de ăia 100 de lei, ci de faptul că i-am crezut și apoi m-au dezamăgit. Eu la Therme nu mai calc! Am lămâi acasă, mi le pot pune singură pe față. Că fac baie în piscinica aia sau în cada mea, e același lucru. Ba s-ar putea să fie ceva mai curat la mine.

Cu drag,
Cosmina

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment