Episodul 13: Om mai frumos decât ea, nu există!

Cosmina Tudosa

Mi se spune des că pun suflet, că inspir, că motivez, că știu ce să spun chiar și în cele mai nepotrivite momente. Pentru asta vă mulțumesc!
Dar dacă v-aș spune că și eu, la fel ca și voi, am întrebări? Dacă v-aș spune că și eu, la fel ca și voi am probleme? Sau dacă aș recunoaște că uneori mă tem să aplic sfaturile pe care vi le dau vouă, deși cred cu tărie în ele? Uneori mă întreb dacă sunt sinceră cu voi, dacă nu cumva greșesc sau dacă aș fi putut mai bine. Așa că mă întorc des în anii din urmă și-mi citesc cuvintele. Cu unele mai sunt de acord, cu altele, nu. Acum vă spun ce îmi spune și ea: “Filtrează-ți informația prin filtrele tale! Tu știi cel mai bine ce ai de făcut, ce simți, ce vrei, ce poți să-ți asumi și ce nu!” Vedeți voi, ea știe cel mai bine ce să-mi spună când nu sunt sigură, când mi-e teamă sau când mă simt vulnerabilă. Și pentru asta îi mulțumesc!
Săptămâna trecută mi s-a cerut sfatul cu privire la o relație în care există o diferență de aproape 10 ani. Am scris despre asta aici. N-am vrut să răspund, apoi m-am simțit vinovată. Vinovată că n-am fost acolo să răspund celor care au încredere în mine. Știu cât de important e să fie cineva care să-ți aprindă un chibrit când ești în beznă, dar știu că sfaturile cele mai bune ți le dai singur. Și eu mai uit câteodată asta, dar o sun pe ea și îmi reamintește, așa că o fac și eu cu voi acum.

Când te lovește rău, desprinde-te!

Imaginează-ți că în fața ta ai un ring de box. În colțul stânga este imaginea ta și în dreapta este îndoiala. Tu, cu tot ceea ce reprezinți tu, ești arbitru. Unul corect, ca să ne înțelegem! Te retragi din starea de conflict și te așezi confortabil pe scaunul de arbitru. Apoi, urmărești cum evoluează lupta dintre tine și îndoială. Tu nu uita că trebuie să rămâi calm și imparțial. Dacă ai fi în locul celor doi și nu te-ar influența adrenalina, stresul, amestecul de sentimente (căci în momentele de luptă uiți să te gândești și la tine, nu-i așa?) și dorința de a câștiga, ce decizie ai lua? Cum ai face ca să-i dau un KO îndoielii? Vezi tu, îndoiala e o agonie și agonia poate câștiga ușor dacă nu-i pui capăt. E ca picătura chinezească, dacă vrei. Te înfrânge încet și sigur. Dar sigur!

Cam asta am învățat eu de la ea. În linii mari. Și dacă mă transform ușor, ușor dintr-o bloggeriță certăreață în una care se maturizează, nu mi se datorează doar mie. Sunt o femeie mai fericită, mai liniștită și mai bună datorită ei. E cea mai tare Peștoaică, o iubesc de numai pot și o cheamă Larisa. Ca să știți și voi! Om mai frumos decât ea, nu există!

Cu drag,
Cosmina

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment