Episodul 12: Am început să simt criza de la 30 de ani

Cosmina Tudosa

Au trecut 3 luni de când am împlinit 30 de ani și de atunci tot aștept. Aștept schimbarea aia de care povestește toată lumea. Aștept să mă lovească anxietatea și sentimentul ăla de neîmplinire. De fapt, nu aștept, dar dacă o fi să vină, sunt pregătită.

Se spune că la 30 de ani ai nevoie să realizezi tot ce ți-ai propus. Se spune că intervine nevoia căsătoriei și a unui copil. Eu încă nu le simt și dacă mă gândesc bine, criza profesională m-a lovit încă de la 23 de ani.

N-ai nevoie să aștepți „criza” pe niciun plan

E suficient să analizezi ceea ce ți se întâmplă, iar eu am învățat că ești rezultatul direct al alegerilor tale. Niciodată nu e prea târziu, cum nu e nici prea devreme. Lucrurile se întâmplă când trebuie să se întâmple. Sigur că asta nu înseamnă că ai dreptul să-ți pui mâinile în sân și să aștepți să-ți pice totul din cer.

La 23 de ani am văzut cum e să trăiești o viață pe care nu ți-o dorești și în situația asta ai două variante: te complaci sau faci o schimbare.

Dacă încă ești pe băncile facultății și realizezi că nu te afli în banca potrivită, ai curaj și schimbă asta! Dacă ai ajuns la 30 de ani și ești în relația nepotrivită, ai curaj și schimbă asta! Dacă ai 50 de ani și realizezi că n-ai făcut nimic pentru sufletul tău, ai curaj și schimbă asta! Atât de simplu e! Dacă ai curaj, poți face orice!

Schimbarea vine în fiecare zi, fie că ți-o dorești, fie că nu. Fie că realizezi că ai nevoie de asta, fie că nu. Dar dacă ți-aș spune că odată ce conștientizezi care sunt schimbările de care ai nevoie, ai avea mai mult timp pentru a fi fericit? Să nu fie oare conștientizarea cheia pentru a fi fericit? Îndrăznesc să spun că da. Când devii conștient de tot ce ți se întâmplă și când ești sincer față de tine însuți, vei ști ce ai de făcut. Și dacă alegerile tale nu te vor face împlinit, măcar știi că ai încercat.

Viața e o ecuație de schimbări și alegeri. Ești ceea ce alegi să fii și devii ceea ce vrei să schimbi.

Toată viața am căutat să-i motivez pe alții și abia acum am văzut cum e să se schimbe rolurile. E bine să ai oameni mișto în jurul tău. E bine să te înconjori de persoane care te pot face să vrei să devii mai bun, e bine să ai pe cine să admiri.

„Criza” asta a venit cu o nevoie de schimbare și în cazul meu. N-am realizat până azi cât de greu am permis oamenilor să intre în viața mea și n-am realizat până acum cât de bine e să faci asta.

Mi-am dat voie să-i las să se apropie, mi-am dat voie să nu-mi mai pun întrebarea „Ce vrea de la mine?”, mi-am dat voie să fiu mai deschisă decât eram până azi. Mi-am dat voie să înțeleg că așa-numita criză nu vine odată cu vârsta, ci odată cu deschiderea către cunoaștere. Și asta e bine!

Așa se manifestă criza mea de la 30 de ani.

Gânduri bune!
Cosmina

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment