Episodul 10: La 30 de ani, bărbatul vieții mele s-a prezentat la ușă

Cosmina Tudosă

Gata. Am schimbat prefixul. După ce am lucrat atâta timp cu redacția Totul despre Mame, așteptam să se întâmple ceva. Să-mi ticăie ceasul biologic, să-mi pun capul pe pernă și să mă apuce depresiile. Ceva. Nu știu ce. Așteptam criza aia de la 30. Oricum, nu e timpul pierdut, poate vine mai târziu.

Una peste alta, la 19:30 (ora la care m-am născut), cel mai important bărbat din viața mea a sunat la ușă, cu un buchet imens de flori și o brățară superbă. Am plecat de lângă el în urmă cu 11 ani. Ne mai certăm din când în când, căci așa m-a învățat. Când nu-mi place ceva, e musai să dau din gură, să explic și să fac tot ce pot să repar ce nu e bine. Dincolo de asta, îl iubesc de numai pot! Cu bune și cu rele. În fond și relele astea cum le spun eu, sunt lecții de viață. Sunt lecții care ne fac ceea ce suntem azi.

Întotdeauna am susținut că nu există bărbat pe lumea asta care să poată să-mi facă vreun rău sau căruia să-i permit asta. Mai puțin el. Pentru că deocamdată e singura mea slăbiciune. Nu-mi amintesc cum a fost când m-a ținut pentru prima dată în brațe, dar știu că trebuie să fi fost magic. Știu că atunci când vorbește despre mine se transformă dintr-un bărbat dur într-un bărbat topit. Și asta e bine. Bărbatul vieții mele e tata. Cel puțin, până aici.

Maturitatea asta biologică m-a prins lângă oameni mișto și pentru asta n-am prea multe cuvinte. N-aș ști să le aștern, dar știu că sunt atât de multe lucruri mici, care contează atât de mult!

Larisa mi-a amintit că o să fie acolo de fiecare dată când voi spune “Laaar, am o problemă!”. A apărut în viața mea în urmă cu an și avea să fim una pentru cealaltă ceea ce ne lipsea. Ei pragmatismul, mie sensibilitatea. Una peste alta, facem echipă bună.

Nicanor, ăla tatuat și cu barbă de pare cel mai dur bărbat (e pâinea lui Dumnezeu, by the way), m-a luat de mână și m-a dus să mă tatuez. E omul care-mi susține nebunia și care mă asigură de fiecare dată că e musai să fac lucrurile pentru sufletul meu și nu pentru alții. De când îl cunosc pe el, sunt mai fericită. E omul despre care poți spune “Doamne, cât zâmbește Nicanor aka Cernaa”! E omul care mă întreabă dacă să-l bată pe unul sau pe altul, atunci când vede că cineva se apropie de mine, deși n-ar omorî o muscă. Așa m-am ales cu o bucățică de Cerna și Larisa pe mână.

Radu mi-a făcut ziua de naștere memorabilă, dar n-o să vorbesc despre asta acum, iar Ionuț e cel care-mi spune de fiecare dată “Nu te mai panica atât! Stai chill”. Are rost să mai spun că e din generația ’90 și nu din generația mea și cu toate astea reușește să-mi închidă gura?

La 30 de ani am tot ce îmi doresc: o mamă care e mai mult sormea decât mama, un tată care m-a învățat mai multe decât crede el și prieteni de suflet. Restul sunt doar lucruri materiale, care n-ar fi însemnat nimic fără ei.
Sunt recunoscătoare.
Cu drag,
Cosmina

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment