Epilare definitivă – laser vs. electroliză

Cui se adresează epilarea definitivă? Oricărei persoane cu dereglări hormonale şi pilozitate în exces sau pur şi simplu oricărei persoane care doreşte să scape de stresul continuu de a se epila în zonele cu păr nedorit.

Epilarea prin laser (IPL) acţionează folosind energia luminoasă, care distruge foliculul. IPL este indicat în mod special persoanelor cu păr de culoare mai închisă, altfel un păr blond nu poate fi identificat de către lumina.

Firul de păr are 3 faze de creştere: creşterea activă, faza de regresie, faza de pauză şi faza în care este pregătită o nouă creştere. IPL este eficient doar în faza de creştere activă, ceea ce face că următoarea şedinţă de epilare să se efectueze la 4-5 săptămâni.

Procedura prin laser este dureroasă?

IPL este uşor de tolerat, întreaga procedură fiind resimţită că o pişcătură de ţânţar.

Cât durează un tratament?

Procedura cu IPL durează în jur de 15-30 minute, însă pentru arii extinse precum picioare şedinţa durează 80 minute.

Procedura:

Înainte de epilarea cu IPL se evita expunerea la soare, precum şi epilarea prin smulgere. Firele de păr se vor râde sau tăia cu foarfecă. Se aplică un gel, după care pacientul va simţi o pişcătură în momentul aplicării flash-ului luminos.

După tratament:

După epilarea cu IPL, pielea poate fi roşie în zona tratată pentru câteva ore. Se evita băile fierbinţi şi expunerea solară în ziua tratamentului.

Cui nu i se adresează epilarea definitivă:

Pacientele gravide sau cele care alăptează trebuie să evite tratamentul.

Persoanele cu boli fotosensibile (lupus eritematos disemnat) sau celor cărora li se administrează medicamente fotosensibilizante.

Zonele tatuate nu pot fi tratate.

Persoanele care au făcut plajă sau solar în ultimele 2 săptămâni vor evita tratamentul pentru că există un risc mare de arsură.

Costurile unei şedinţe:

Costurile depind de mărimea zonei tratate. Pentru mustaţă costurile unei şedinţe încep de la 100 Ron.

Epilarea prin electroliză:

În prezent, metoda de epilare prin electroliză a evoluat foarte mult, fiind posibilă epilarea acasă.

Diferenţa între IPL şi epilarea prin electroliză este aceea că electroliză o pot folosi şi persoanele cu păr mai deschis la culoare.

Procedura prin electroliză este dureroasă?

Răspunsul este Nu. Există un nou aparat de epilare “Vector Electrolysis” dotat cu o pensetă, ceea ce îl face diferit faţă de metodele vechi prin care se foloseau ace. Vector Electrolysis conţine un gel care se aplică pe zona tratată, care va face epilarea foarte uşoară.

Cât durează un tratament?

Epilarea se face prin smulgere, dar va fi o smulgere uşoară, pentru că gelul conductor va slăbi firele de păr care practic vor cădea singure. Pentru zone precum mustaţa, şedinţa nu durează mai mult de 15 minute.

Procedura:

Aparatul se conectează la curent electric, se aplică un vector pe o zonă apropiată celei care urmează a fi epilate şi cu o pensetă se începe epilarea.

După tratament:

Pielea va arăta la fel ca atunci când va epilaţi cu ceară, în 2-3 ore iritaţiile sau roşeaţa vor dispărea. Nu se recomanda folosirea deodorantului sau a loţiunilor de corp în următoarele 4-5 ore după epilare.

Cui nu i se adresează epilarea prin electroliză:

Electroliză nu este recomanda celor care au placemaker sau persoanelor sub 18 ani. Nu folosiţi aparatul în condiţii de umiditate.

Avantajul electrolizei este că îl puteţi folosi oricând în orice zonă la dvs. acasă cu numai 898 Ron.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment