Epidemie de rujeola a ajuns si in Romania – Tratament impotriva rujeolei si rubeolei

Epidemie de rujeola a ajuns si in Romania – Tratament impotriva rujeolei si rubeolei 

La inceputul lunii decembrie 2011 se anunta ca suntem predispusi la epidemie de rujeola. Se pare ca prea multe masuri nu s-au luat, din moment ce acum apar din ce in ce mai multi bolnavi.

La Buzau s-au inregistrat 22 de elevi bolnavi in 12 licee diferite, cat despre Bucuresti noi am descoperit cel putin 5 persoane contaminate cu rujeola si rubeola.

Rujeola (pojar) este o boala virala, foarte contagioasa provocata de virusul rujeolic, caracterizata prin temperatura ridicata, tuse, secretii nazale si oculare si eruptie cutanata (bube mici si rosii). Aceasta este una dintre bolile eruptive, contagioase ale copilariei. Boala se agraveaza in cazul sugarilor si copiilor mici, cu complicatii pulmonare si mortalitate destul de ridicata. Sursele de infectie sunt constituite numai de omul bolnav, cu forme tipice sau atipice de boala; nu exista purtatori sanatosi de virus. Bolnavul stranuta si prezinta secretie nazala abundenta mucopurulenta, are laringita cu voce aspra si ragusita, tuse uscata sau chiar traheobronsita acuta.

Atentie! Rujeola se transmite prin aer sau picaturi de saliva ramase in aer sau obiecte contaminate. Problema cea mai grava este ca rujeola se poate transmite cu 4-5 zile inainte de a erupe, astfel incat pacientul nu stie ca este contaminat si ii poate pune si pe ceilalti in pericol. Dupa ce eruptia a aparut, boala se maipoate transmite in urmatoarele 6 zile.

Tratament: se recomanda antitermice pentru scaderea febrei si hidratare intensa. Pentru mancarimile cauze de eruptie se recomanda lotiuni mentolate. Cel mai eficient tratament este vaccinarea inainte de implinirea varstei de 1 an.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment