El fugar, ea dependentă

fugar

Doamne, de când n-am mai scris despre relații! Și Doamne, cât îmi place să scriu despre astea nasoale!

Luăm următorul scenariu: El, băiat mișto, cu bărbiță, independent, nu vorbește prea mult și când o face, încearcă să pară altceva decât e. Femeile roiesc în jurul lui și majoritatea sunt femei cu o nevoie aparte de afecțiune și atenție. De regulă, nu reușește să stea prea mult timp într-o relație și trece la umătoarea. Fugar. Ea, femeie slăbuță, cu umerii aplecați, disperată să aibă o relație. De care o fi ea: serioasă, neserioasă, cu potențial sau fără, dar să fie! Dependentă.

Ce se întâmplă când femeia dependentă întâlnește fugarul?

Boom! Explozie de hormoni, un fel de sevraj. Cu cât se îndepărtează mai mult de ea, cu atât nefericita începe să-și pună mai multe întrebări:Oare ce i s-o fi întâmplat?”, “Dar dacă pot eu să-l vindec?”, “Dar dacă sunt eu altfel decât celelalte și pot să-l schimb?”. Și cu cât își pune mai multe întrebări, cu atât devine mai dependentă. Și uite așa îți explici de ce stau unele femei câte 2-3 ani într-o relație toxică. E treabă de psiholog, draga mea! Și la tine, dar și la el.

De ce devine bărbatul fugar?

Pentru că a fost respins. Cândva, când poate nici nu-și mai amintește. Poate că părinții lui și-au dorit să fie fetiță, poate că părinții lui i-au spus cândva, cu vorbe comuniste „Nu erai în plan să apari!”. I se putea spune orice care să-i producă rana de respingere. Rana de respingere lasă cicatrici, ca mai apoi să se transforme într-o mască, numită „fugar”. E mai simplu să fugi decât să ajungi să fii pus în situația de a fi respins, nu?

De ce devine femeia dependentă?

Pentru că într-o formă sau alta, a fost abandonată. Pentru că tatăl ei a fost alcoolic sau pentru că tatăl ei a lipsit prea mult de acasă și din viața ei. Nu pentru că a vrut, ci pentru că nu a putut. Asta e diferența între abandon și respingere. Și ce se întâmplă când tatăl fetiței o abandonează? Devine disperată după atenția lui. Creează probleme inexistente, i se face rău, acceptă orice i se spune și este excesiv de cuminte. Totul de dragul atenției. Abandonul se transformă mai târziu în dependență.

Sunt boli care se vindecă, din fericire. Dar e dureros să te uiți în urmă și să accepți că ai suferit. E și mai dureros să spui lucrurile astea, dar dacă e pentru binele tău, de ce să n-o faci? De ce să îți pierzi vremea pe unul sau pe altul, când ai putea să-ți irosești timpul lângă omul care te merită? Nici măcar nu se mai numește „irosești timpul„.

Așa că, fetele mele, când mai stați ca disperatele și-l urmăriți pe domnul indisponibil, mai bine vă puneți întrebarea „De ce fac eu asta și ce e în neregulă cu mine”. Cât despre bărbați, dacă ajungi la o vârstă considerabilă și toate relațiile tale au fost cu puștoaice cu neuronii amorțiți, păi nenică trebuie să-ți pui aceeași întrebare.

P.S. Nu vorbesc prostii, însă vă recomand să citiți cartea „Cele 5 răni, care ne împiedică să fim noi înșine„, scrisă de Lise Bourbeau.

Cu drag,
Cosmina

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment