Efectele masajului asupra pielii

Beneficii masajEfectele masajului asupra pielii

Masajul nu este destinat doar relaxării sau terapiei anticelulitice, ci și pentru tonusul pielii și detoxifierea organismului.

Iată care sunt efectele masajului asupra pielii:

– favorizează procesele de eliminare a sudorii și a secrețiilor sebacee, ajutând detoxifierea organismului.

– favorizează trecerea sângelui din vase cutanate și subcutanate în torentul circulator.

– vasodilatația activă reflexă, în concordanță cu intensitatea stimulilor se traduce prin hiperemie locală (roșeață), care determină creșterea elasticității pielii, prevenind astfel tendința fiziologică de hipemineralizare a fibrelor elastice care se încarcă progresiv cu calciu. Prin creșterea calității structurilor colagene și elastice ale dermului, masajul ajută resorbția parțială sau totală a cicatricelor sau îndurațiilor cutanate fibroase, stimularea penetrabilității cutanate a unor creme , medicamente, serumuri, într-un cuvânt o mai bună nutriție la pielii.

– influențează reflex termoreglarea.

– favorizează într-o oarecare măsură funcția respiratorie a pielii.

– favorizează exfolierea celulelor moarte, stimulează noi diferențieri bazale, scurtând timpul necesar reînnoirii epidermei și ameliorând astfel proprietățile fizice ale pielii, și nu în ultimul rând favorizează lipoliza, masajul ducând la scăderea stratului adipos .

Andrei Sîrbu – Kinetoterapeut

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment