Echimozele – Cum scapi de vânătăi

Echimozele – Cum scapi de vânătăi

Vânătăile se prezintă sub forma unor pete de culoare roșu-albăstrui, cu marginile bine conturate. Acestea diferă la mărime în funcție de suprafața lezată. Vânătăile netratate, se reabsorb în aproximativ 3 săptămâni, schimbându-și culoarea de la roșu, la violet-albastru până la galben- verzui.

Tratament rapid pentru vânătăi:

Tratamentul împotriva vânătăilor nu este unul specific, dar există câteva măsuri pe care le poți lua imediat după agresiune pentru a diminua disconfortul cauzat de echimoze:

– aplică local comprese reci sau pungi cu gheață (poți folosi și pungi cu legume congelate) pentru aproximativ 20-30 minute. Punga cu gheață se aplică pe un prosop și nu direct pe piele și atenție să nu depășiți cele 30 minute.

cum-scapi-de-vanatai– strivește frunze de pătrunjel și aplică-le cu ajutorul unui tifon peste vânătaie.

– dacă leziunile au avut loc pe membrele inferioare (picioare), trebuie să le mențineți ridicate pentru o perioadă cât mai lungă de timp, cu precădere în prima zi de la traumatism.

– pentru dureri se recomandă ibuprofen sau paracetamol.

– după două zile de la traumatism, poți aplica niște comprese cu apă caldă timp de 10-15 minute pentru a favoriza fluxul sangvin.

Vânătăile pot apărea spontan uneori, fără să te lovești, caz în care trebuie să te prezinți la medic. Cauzele pot fi variate: lipsa Vitaminei B12, Vitamina K, Vitamina C sau Vitamina P.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment