E ușor să arăți cu degetul

Femei invidioase

E ușor să arăți cu degetul către ograda altcuiva fără să-ți vezi gunoiul din propria grădină. Cu toții ne dorim fericire, însă câți dintre noi știm că fericirea nu stă în lucruri superficiale? Câți dintre noi știm că liniștea nu o vom găsi lângă oameni care nu sunt împăcați cu ei înșiși?

Ne dorim liniște, iubire, înțelegere, bani, recunoaștere, succes, să primim, să dăruim, dar unde greșim de nu apar toate lucrurile astea? De la vorbe la fapte e cale lungă, iar de la gânduri la lucruri concrete poți aștepta o veșnicie.

Legea atracției spune că ești ceea ce gândești și legea asta vine cu un amalgam de alte lucruri: cine se asemănă se-adună, de ce ți-e frică, de aia nu scapi, ceea ce gândești atragi. De câte ori nu ați auzit: Toți sunt la fel? sau Toate femeile sunt niște scursuri? Matematic vorbind este imposibil să-i cunoști pe toți, deci teoretic nu sunt toți la fel. Dar practica ne omoară: întâlnești femei ieftine pentru că te simți atras de ele. Întâlnești bărbați porci pentru că asta îți dorești. Și atunci de ce să judeci ceva ce tu ai ales de bunăvoie?

Femei invidioaseAm constatat că din ce în ce mai mulți oameni se înconjoară de persoane sub nivelul lor. Probabil că e un fel de a se simți mai bine. Știți acele clipuri de pe youtube cu oameni care cad, își sparg dinții și își rup câte o mână? Au milioane de vizualizări! Pentru că există indivizi care se amuză de răul altora, pentru că e ușor să arăți cu degetul și să te minți singur că ești pe o treaptă superioară. Și dacă ar fi invers? Dacă am alege lucruri și oameni superiori nouă? Dacă în loc de invidie am încerca gustul admirației?

Invidia are gust de rahat și pute de la o poștă. Și n-ar fi asta o problemă dacă n-ar simți și cei din jurul tău. Și da, pute atât de tare încât vei rămâne singur. Decât să-ți plângi de milă și să-i boicotești pe cei de lângă tine, mai bine ai încerca să faci ceva cu viața ta. Altceva decât să arăți cu degetul.

Sursă foto: twitter.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment