E prea devreme să ne mutăm împreună

cuplu

E prea devreme să ne mutăm împreună, zise el. Nu, niciodată nu e prea devreme. Există persoana potrivită și atât. Există persoana care merită sau nu. E simplu. Sigur că psihologii spun că bărbații nu sunt pregătiți să facă pasul decât după o anumită vârstă. Sigur că prietenii lui îi vor atrage atenția și-l vor ocărî de fiecare dată că-și pune pirostriile. Și sigur că e posibil să-i creadă. Dar dacă ea va fi femeia capabilă să-i înflorească ideea de cuplu, de familie, de casă, atunci nu există e prea devreme să ne mutăm împreună. Nu e ca și cum mutatul împreună înseamnă un angajament. Nu e ca și cum mutatul împreună este echivalentul unui copil. Nu e ca și cum mutatul împreună înseamnă privarea de libertate. Cum nici căsătoria nu înseamnă asta.
Lângă omul potrivit nu te simți îngrădit. Lângă omul potrivit nu vei ști ce înseamnă fructul interzis.

Cele mai multe cupluri care se despart din cauza conviețuirii în doi o fac nu pentru că s-au grăbit, ci pentru că celălalt nu este suficient de important. Suficient de important încât să nu conteze cine spală vasele, cine are telecomanda sau cine gătește. Te poți muta cu cineva după o săptămână și să meargă perfect sau te poți muta după doi ani de relație și să se termine prost.

cupluE prea devreme să ne mutăm împreună. Cu ce se schimbă lucrurile de fapt dacă faceți pasul ăsta? În mod normal, cu nimic. Decât că împărțiți același pat. Sigur că există femei disperate care sunt mai rău decât niște lipitori și își sufocă săracul bărbat de o să ajungă să creadă că nu există nimic mai rău pe lumea asta decât să te muți cu iubita, care după șase luni vrea inel pe deget, nuntă și copil. Dragile mele, nu e bine. Și nici sănătos. Lăsați bărbații să fie liberi. Să se ducă la o bere, la fotbal, la ski, la ce vor ei. Și voi faceți la fel. Și abia atunci mutatul împreună nu va mai fi o corvoadă, ci o normalitate.

Împreună înseamnă doi, iar lucrurile se fac în doi. Acum, întrebarea este următoarea: faceți lucrurile în doi pentru că simțiți sau pentru că asta înseamnă să vă mutați împreună?

Înainte să vă mutați împreună, mai bine vă răspundeți la câteva întrebări:

1. Faceți asta pentru că vă doriți sau pentru că trebuie?

2. Vă iubiți și vă acceptați unul pe celălalt așa cum e?

3. Mutatul împreună este primul pas pentru a-l forța să te ceară în căsătorie?

4. Care este situația voastră financiară? Vă permiteți să împărțiți cheltuielile?

5. Vă simțiți în largul vostru unul cu celălalt încât să vă puteți desfășura activitățile zilnice?

Dacă aveți ezitări, nu faceți pasul. Și dacă aveți senzația că asta este soluția pentru a nu vă mai certa în fiecare zi, nici asta nu este soluția. Ba din contră, s-ar putea să ajungeți în stadiul de a nu mai vorbi unul cu celălalt.

Sursă foto: wallpaperup.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment