E obositor să fii puternică

Femeie

Ce înseamnă să fii femeie puternică?

Se scriu cărți, articole, se fac filme despre cum să fii o femeie independentă și puternică. Societate, prieteni, familie, toți așteaptă să fii o femeie puternică. Dar e atât de obositor uneori să renunți la vulnerabilitate. E atât de obositor să fii bărbată și să nu mai depinzi de nimeni!

Dimineața ne punem mască. Cum altfel să ieșim din casă decât impecabile? Ce dacă ai avea chef să nu-ți mai pictezi fața cu atâta atenție? Ce dacă îți vine să plângi? Machiajul nu se strică niciodată pentru că trebuie să fii puternică.

La serviciu trebuie să zâmbești și să asculți cu răbdare. Ce dacă ai strânge pe cineva de gât? Ce dacă îți vine să dai o iscălitură pe-o hârtie și să nu te mai întorci niciodată? Trebuie să fii o femeie puternică, independentă, cu carieră.

Știți voi când eram mici că auzeam tot timpul cum fetițele trebuie să fie delicate și să se comporte ca niște domnișoare? Și mai știți că băiețeii primesc o altfel de educație? Să fie puternici, descurcăreți, să nu plângă, că doar sunt bărbați? Ei bine, femeile au ajuns să împrumute prea mult din acest comportament. E obositor să fii puternică și știți de ce? Pentru că reprimarea sentimentelor ne transformă în niște ființe reci, incapabile să-i mai înțelegem pe cei din jur.

FemeieAm fost și eu, am văzut și la altele. Când crezi că ești atât de puternică, îți pui o mască: cea în care vulnerabilitatea îți devine străină. Cumva, frica de vulnerabilitate îi poate îndepărta pe cei dragi, căci femeile puternice sunt percepute ca fiind femei reci sau chiar indiferente.

Să fii o femeie puternică nu înseamnă că trebuie să-ți ascunzi în fiecare zi temerile, sentimentele, vulnerabilitățile. O femeie puternică este cea care își poate asuma și exprima ușor sentimentele, o femeie puternică este cea care are curaj să plângă și să spună ca totul va fi bine, o femeie puternică are curaj să recunoască atunci când se simte vulnerabilă.

E obositor uneori să fii puternică, dar o femeie cu adevărat puternică are încredere în ea și știe că deși azi poate fi jos, mâine se ridică și va zâmbi din nou. O femeie cu adevărat puternică știe că este o ființă umană, cu slăbiciuni și emoții și mai știe și că are dreptul să sufere. O femeie cu adevărat puternică îmbrățișează vulnerabilitatea, dar nu renunță niciodată la puterea ei interioară.

Și mai cred că o femeie puternică nu este perfectă pentru că este imposibil să le împaci pe toate. Câte femei corporatiste sunt cu adevărat fericite acasă? Câte femei cu adevărat fericite acasă sunt capabile să conducă o firmă și activitatea acesteia să meargă strună?

Femeile trebuie să-și păstreze feminitatea. Așa cum ne învățau în copilărie: fragile, feminine, sensibile. Tu ce înțelegi prin femeie puternică?

Sursă foto: wallpaperup.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment