E fascinant cât de simpli sunt bărbații spre deosebire de femei

Am prieteni bărbați mai mulți decât femei. Cumva… simt nevoia să stau mai mult în preajma lor. Nu-mi sunt prieteni cu beneficii și nici n-am avut vreodată o altfel de relație decât una de prietenie.
Da, știu. “Între un bărbat și-o femeie nu poate exista prietenie”, mi-au spus mulți. Ba se poate! Și sunt sigură că niciunul dintre ei nu e impotent și nici eu nu sunt ciungă..

Am învățat așa: În momentul în care nu te mai comporți ca o femeie în fața unui bărbat, atunci îți poate fi prieten.
Vezi tu… trebuie să recunoaștem că noi deținem controlul. Noi suntem cele care comunică bărbaților ceea ce ne dorim. Și nu o facem întotdeauna prin cuvinte, cât prin gesturi și atitudine. Noi suntem cele care aruncăm semnalele că vrem sau nu o relație cu bărbatul respectiv, noi suntem cele care “dăm apă la moară” și tot noi suntem cele care lasă uși deschise “pentru orice eventualitate”.

De fapt, tot noi suntem cele care ne alegem și prietenii bărbați. De regulă, noi hotărâm pe cine trecem în “friend zone” și pe cine, nu.

Așa că da, poți avea prieteni bărbați în momentul în care ești în stare să te adaptezi grupului lor, să le guști glumele misogine fără strop de feminism în tine, să bei aproape cot la cot cu ei, însă nu până te împiedici  pentru că în momentele astea, e bine să fii tu aptă să-i duci acasă.

Revenind la oile noastre… Mi se pare fascinant cât de simpli sunt bărbații spre deosebire de noi. Simpli în comunicare. Simpli în gândire. La ei e fie albă, fie neagră. Ceea ce nu se întâmplă și în cazul nostru, unde întotdeauna există încă 15.000 de substraturi ale problemei. Nu, gagici. La ei nu funcționează așa. La bărbați nu funcționează treaba cu vorbăria multă. Dacă dai din gură mult și nu spui nimic, nu te aștepta ca nefericitul să te înțeleagă sau să ghicească ce-ți dorești tu, de fapt.

Vrei flori? Spune-i direct: “Băi boule, îmi aduci și mie o floare mâine și apoi facem ce vrei tu?”. Eu cred că ți-ar aduce, iar tu, fată deșteaptă îl recompensezi peste măsură. Cu ce știi tu că-i place cel mai mult. Știi ce va face în următoarea zi? Nu-ți va mai aduce o singură floare, ci mai multe. Pentru că va ști că are o femeie mișto.
Cum spuneam. Controlul e întotdeauna la femeie. Sau aproape.
Vrei să fie mai tandru? Știi imaginea aia de tată serios, aparent dur, dar care își schimbă întreaga înfățișare când își vede copilul? Așa sunt și bărbații. Ca să fie tandri trebuie să le induci starea de tandrețe. Dacă te afișezi în fața lui cu fața aia de cutră cicălitoare și plină de reproșuri, nu numai că n-o să înțeleagă nimic, dar mai și fuge de tine. Ah… și evident că n-o să ai parte nici de tandrețe.

Controlul… să nu uităm controlul!

Nu-i lua libertatea. În niciun fel. Adică fără șantaj emoțional, fără gelozie, fără responsabilități impuse. Că vrem sau nu să recunoaștem, că ne place sau nu, ăștia au nevoie de libertate. Sunt vânători din fire, dar asta nu înseamnă că dacă-i lași liberi vor mai avea chef și de alte căprioare. Unii se pot transforma într-un fel de prădătări leneși, adică ies puțin la plimbare, apoi se întorc acasă. Dar numai unii.

Vezi tu… înainte de a te gândi că bărbatul are nevoie să fie controlat, poate ar fi mai bine să te controlezi pe tine însăți.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment