Durerea de suflet – Simptome si tratament

Durerea de suflet – Simptome si tratament

Ce este durerea? 

Ei bine, durerea este o stare de spirit neconfortabila, poate avea, fie o baza emotionala, fie una fizica.

Ce este durerea de suflet?

Conform celor stiute pana acum, sufletul este esenta imateriala a unui om, dar care are puterea de a ne face sa ne simtim vii, speciali, unici.

Cand apare durerea de suflet, gandeste-te ca esti un norocos pentru ca ai parte de unul dintre cele mai puternice si unice sentimente ale omului.Vei simti cu adevarat ce inseamna sa traiesti sau sa iubesti.

Care sunt simptomele unei posibile dureri de suflet?

Durerea de suflet apare de regula, atunci cand pierzi ceva sau pe cineva pe care ti-ai fi dorit sa ramana langa tine, cand simti ca iti ramane un gol in stomac si nu stii cum si cand il vei umple.

Primul semn ca suferi de o astfel de „boala” sunt lacrimile. Este posibil sa iti curga involuntar, mai ales in momente de liniste deplina, cand iti auzi toate gandurile.

Oftatul: este o respiratie mai grea, sacadata si iti va aparea de fiecare data cand te gandesti la ceea ce ti-ai fi dorit, dar nu s-a intamplat.

Frustrari: astfel de sentimente vor aparea imediat, iti vei pune intrebari „De ce eu?”, „De ce altii?” etc. si vei ajunge sa te uiti cu invidie la cei care au tot ce tu ai pierdut sau poate nici nu ai apucat sa ai.

Lipsa de orizont: durerea de suflet apare impreuna cu acest sentiment de neputinta, de panica, cu senzatia ca nimic nu va mai fi la fel fara acel „ceva” sau „cineva” pe care tu nu-l mai ai.

Tratament impotriva durerii de suflet:

Un astfel de tratament difera de la persoana la persoana, insa exista un singur tratament comun care da rezultate garantat: timpul. Este un medicament fara prescriptie medicala si se achizitioneaza gratuit! Diferenta acestui tratament o face doar activitatea ta pana cand „timpul” iti va vindeca durerea de suflet.

Exista persoane care isi doresc sa stea in casa, intre patru pereti, sa gandeasca, sa-si auda toate gandurile mai mult sau mai putin placute, insa exista si persoane care accepta sa iasa cu prietenii, sa mai auda o gluma, o vorba buna, dar care la fel ca primii, se intorc intre acei patru pereti, unde vor simti din nou aceleasi simptome.

Durerea de suflet este boala grea, dar cumva contagioasa. De-a lungul vietii apare si dispare dupa bunul plac si tu nu vei putea face altceva decat sa o infrunti cu stoicism.

Cand te confrunti cu o astfel de situatie, cheama-ti prietenii si toate persoanele dragi sa fie alaturi de tine, o astfel de durere poate avea consecinte grave, precum starile de depresie, anxietate sau chiar suicid.

Tu ce remedii ai impotriva durerii de suflet?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

1 Comment

  1. Reply
    Zambesc

    90% dintre noi au astfel de probleme, sa nu spun 100%, unii le rezolva cu ajutorul celor din jur sau prin vointa proprie, altii nu reusesc astfel ca se sting intr-o forma sau alta. Un remediu universal nu exista, fiecare dintre noi e unic astfel ca si remediul e diferit. Insa toti reactionam bine la zambet, acesta poate fi un remediu, ..zambesti si mergi mai departe,…ce nu te omoara te intareste.

Leave Your Comment