Dulceata de dovleac – Cea mai buna dulceata pentru placinta de dovleac

Dulceata de dovleac – Cea mai buna dulceata pentru placinta de dovleac

Stiu ca pare ciudat, insa este cea mai buna dulceata si o poti folosi la orice: pentru prajituri, dimineata la mic-dejun, pentru placinta!

Ingrediente:
– dovleac pentru placinta
– zahar
– ghimbir proaspat
– scortisoara
– esenta de vanilie

Mod de preparare:

Se taie dovleacul in jumatate, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de cop, dupa care se lasa la copt aprox. 30 minute la 220 grade Celsius sau pana furculita intra usor in dovleac. Se curata apoi de coaja si se taie in bucatele mici. Poate fi pasat, dar parca e mai bun cu putina textra. Pentru fiecare 500 g de dovleac punem 400 g de zahar, deci ai grija sa stii exact cat cantareste dovleacul.

Se pune totul intr-o oala mare, peste care se adauga vanilia si ghimbirul dap pe razadatoare ( 2 lingurite pentru 1,5 kg de dovleac). Dulceata se pune la fiert pentru aprox. 60-70 minute, dupa care verificati daca s-a gelifiat. Inainte de a folosi borcanele nu uita sa le sterilizezi in cuptor.

Dulceata se pastreaza la loc racoros si intunecat.

Pofta buna!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment