Drob de miel – Rețetă moldovenească

Drob de miel – Rețetă moldovenească

Ingrediente:
– organe şi prapure de miel (1,5 kg)
– 4 cepe mari
– 6 legături de ceapă verde
– 1 legătură de mărar
– o legătură de pătrunjel
– 3 ouă
– 8 linguri de ulei
– sare şi piper

Mod de preparare:

Măruntaiele și prapurele se spală foarte bine, prapurele trebuie lăsat în apă rece 30-40 minute. Cureți și speli verdeața pe care o toci mărunt, apoi se pun la fiert măruntaiele în apă clocotită cu sare, îndepărtând cu grijă spuma. După ce au fiert, le lași la răcit, apoi le toci bucăți și se pun la înăbușit cu ceapă în 3-4 linguri de ulei.

Când s-au răcit se dau prin maşina de tocat sau robot. Amesteci apoi cu ouăle bătute, cu puţină sare, piper şi verdeaţă tocată fin.

Drob de mielCu această compoziţie umpli prapurele. Aşezi prapurele într-o formă de chec, adaugi umplutură şi acoperi cu ce a mai rămas din prapure. Coace-l la cuptor la temperatură moderată timp de 25-30 de minute.

După ce se răceşte, îl porţionezi şi îl serveşti simplu sau cu salată verde.

Poftă bună!

Sursa foto: coolinara.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment