Dr. Oltjon Cobani – Cum arată buzele mele după ce m-am lăsat pe mâna lui

Oltjon Cobani

Tot aștept criza aia de la 30 de ani de ceva vreme și se pare că abia acum m-a lovit. Problema e că atunci când îmi intră ceva în cap, nimeni și nimic nu mă poate face să mă răzgândesc. Așa că de unde susțineam tare și răspicat că nu sunt adepta intervențiilor estetice, chirurgicale sau nu, mi-am făcut o programare la Centrul Medical Monza (ProEstetica) pentru a-mi umple șanțurile nazolabiale (ridurile acelea dinspre nas spre buze) cu acid hialuronic.

Trebuie să recunosc că am stat ceva pe gânduri dacă să scriu sau nu despre asta, din simplul motiv că mi-e teamă să nu fiu judecată. Pe de altă parte, știu că există femei care își doresc asta cu orice preț și mă gândesc că ar fi bine să știți la cine să vă duceți. Așa că îl recomand pe domnul doctor Oltjon Cobani, nu pentru că am fost eu la el, ci pentru că mi-a băgat mințile în cap și nu mi-a permis să exagerez cu nimic. Și cred că asta este important!
Așa cum spuneam, voiam să corectez cumva șanțurile nazolabiale. În tot timpul în care am căutat informații despre acidul hialuronic, mi s-a plantat ușor, dar șigur și ideea că dacă tot mă duc, aș putea să-mi măresc și buza superioară (era ceva mai subțire decât buza inferioară). Numai că socotelile de acasă nu s-au potrivit cu părerea medicului, care mi-a spus: „Ce ai tu cu ele (șanțurile)? Fac parte din tine și nu e nimic de corectat.” Tulai, Doamne! M-am potolit imediat, dar am căzut de acord că îmi va face un contur fin al buzelor.

Una peste alta, există câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre acidul hialuronic și pe care poate nu le găsești pe internet:

1. Cât acid hialuronic ar trebui să-ți injectezi?
Asta nu hotărăști tu, ci medicul. Depinde de forma naturală a buzelor și depinde ce efect dorești să obții. Un lucru este cert, însă: fiind o substanță pe care o avem deja în organism, aceasta se absoarbe destul de mult după prima ședință. De aceea este necesar să repeți procedura în următoarele trei luni. Abia atunci putem vorbi despre rezultatul final.
2. La cât timp trebuie să repeți procedura de mărire a buzelor?
Așa cum spuneam, în primă fază ai nevoie de două proceduri, apoi în funcție de cum reacționează organismul tău, te mai duci o dată la doi ani (numai dacă îți mai dorești).
3. Cum se face mărirea de buze?
În timpul consultației, medicul îți va explica pas cu pas ce urmează să se întâmple, apoi vei sta timp de 30 de minute cu o cremă anestezică pe buze. Eu nu am simțit niciun fel de durere.
4. Se vor învineți buzele după injectarea cu acid hialuronic?
Asta a fost prima mea întrebare și de care mi-a fost cel mai teamă, însă am aflat că în cele mai multe cazuri, medicul este cel vinovat. Eu nu am avut nicio vânătaie și niciun fel de leziune.
5. Cât de mult se umflă buzele imediat după procedură?
După intervenție, am mai stat aproximativ 15 minute cu medicul, timp în care am ținut gheață pe buze. Am plecat de acolo cu buzele de mai jos. Umflătura a cedat în următoarele 24 de ore.

acid hialuronic oltjon cobani
6. Cum îți îngrijești buzele în următoarele zile?
Imediat după procedură trebuie să eviți alimentele și băuturile fierbinți, masajul, sărutul sau orice altceva care ar putea să-ți modifice forma. A doua zi este recomandat masajul buzelor (masaj pe care ți-l arată medicul), astfel încât acidul hialuronic să fie distribuit uniform. Acest procedeu îl face și medicul în timpul intervenției, însă dacă simți nevoia, o mai poți face și tu.
De asemenea, trebuie să consumi mai multă apă decât în mod obișnuit. În primele 2 zile am băut mai mult de 3,5 litri de apă pe zi, ceea ce nu e un lucru rău deloc dacă și elimini apa consumată. Ideal ar fi să ai un balsam de buze în permanență și să-l folosești de fiecare dată când simți nevoia.
7. În cât timp îți simți buzele la fel ca înainte?
În primele două zile încă aveam o senzație ușoară de amorțeală, ceea ce a fost bine, căci nu-mi place durerea deloc. Însă după o săptămână aș putea spune că m-am acomodat cu ele.

De la stânga la dreapta: cum arătau buzele după 5 minute de la intervenție, după 24 de ore și după 14 zile.

marire de buze inainte si dupa

În luna ianuarie voi merge pentru a doua injectare. Revin cu UPDATE pentru rezultatul final.

În cazul în care te întrebi de ce exagerează femeile cu mărirea buzelor sau de ce ajung să aibă așa-zisul „bot de rață„, cred că am o explicație: se obișnuiesc cu buzele mari și vor din ce în ce mai mult. De aceea e bine să te duci la un medic bun, pentru care 300 de euro (cât costă procedura) nu contează mai mult decât un chip natural.
Una peste alta, dacă îți dorești asta, îți recomand cu drag medicul Oltjon Cobani. Nu de alta, dar cum ai putea să exagerezi fără acordul lui?

P.S. Nimeni nu și-a dat seama că e ceva schimbat la mine, ceea ce spune suficient.

Leave Your Comment