Doar pentru că ești bărbat, asta nu înseamnă că nu ai voie să plângi!

barbat

Trăim vremuri în care, femeia a preluat din activitățile și comportamentul bărbatului, dar și bărbatul s-a conformat și a preluat, ușor, ușor din ale femeii. Este o perioadă de diversitate, și, totuși, atât bărbații, cât și femeile se confruntă cu situații dificile, în care nu se regăsesc și nu mai știu încotro să meargă.

Femeile plâng. Nu le condamnă nimeni dacă plâng la un film romantic sau o dramă, dacă plâng după un fost iubit sau pur și simplu dacă ceva le nemulțumește. Dar ce facem cu bărbații care, din când în când au și ei momente în care… plâng? Se întâmplă des ca aceștia să fie judecați dacă permit să li se vadă ochii înlăcrimați. Însă, de ce, dacă tot luptăm pentru egalitate, să nu fim egali întru-totul?

Bărbații și lacrimile

Bărbații sunt și ei ființe sensibile, ca și femeile. Aceștia reacționează diferit în anumite situații, însă lacrimile pot curge ușor și pe obrajii lor. Da, plânsul este considerat, de multe ori, drept o slăbiciune, însă nu este deloc așa. Plânsul face bine, și ajută la descărcarea unor emoții care nu fac bine organismului nostru. Tocmai din acest motiv trebuie să scăpăm de această mentalitate, cum că plânsul ne face slabi în fața celorlalți și să susținem că, indiferent de gen, plânsul face bine!

Studii privind bărbații care plâng

În urma unor studii referitoare la plans, specialiștii au publicat câteva motive pentru care bărbații nu ar trebui să se simtă prost atunci când vor să plângă.

  1. Deși pare, NU este rușinos să plângi. Sau nu trebuie să fie rușinos. Plânsul înnobilește sufletul, ne face milostivi, ne face umani și arată că avem emoții. La asta trebuie să ne gândim atunci când ne este rușine să plângem, fie că suntem femei sau bărbați.
  2. Ai posibilitatea să-ți arăți partea sensibilă. Dacă ești privit ca fiind un bărbat puternic, care ia decizii fără milă și căruia nu-i pasă de ceilalți, atunci când îți vine să plângi, când emoțiile te dau peste cap, plângi. Plângi și arată-le celorlalți că nu ești cel mai rău bărbat.
  3. Te ajută să scapi de frustrările acumulate de-a lungul timpului. Poate la job sau în relația ta de dragoste, ai acumulat multe frustrări. Ei bine, plânsul te ajută să elimini emoțiile negative.
  4. Creează relații strânse și puternice cu cei din jurul tău. Plânsul este o activitate personală, intimă și dacă se întâmplă să plângi de față cu cei din jurul tău, prieteni sau colegi, aceștia vor considera că ai împărtășit ceva special cu ei, astfel relația dintre voi va fi …specială.
  5. Calmează în perioadele cele mai stresante și agitate. Majoritatea persoanelor spun că ori de câte ori au trecut printr-o perioadă foarte stresantă și au plans, după o porție zdravănă de lacrimi, situația li s-a părut mult mai liniștită și au găsit chiar soluții pentru problemele lor. Așadar, lasă-ți emoțiile să iasă la iveală chiar și la job.

Așadar, bărbații nu ar trebui să fie judecați pentru că-și dau frâu liber sentimentelor. Acest fapt ne demonstrează că sunt sensibili, buni de iubit, capabili să înțeleagă o femeie și de ce nu, responsabili și asumați. Și bărbații plâng câteodată! Și foarte bine fac!

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment