Divortul si copiii – Afla care sunt nevoile copilului tau daca divortezi

Divortul si copiii – Afla care sunt nevoile copilului tau daca divortezi

De cele mai multe ori, divortul isi lasa amprenta pe orice copil, de orice varsta si asta datorita atitudinii parintilor, care uneori isi pun problemele personale inaintea copiilor.

Copiii mici au nevoie de atentia ambilor parinti, in aceeasi masura, motiv pentru care, amandoi trebuie sa renuntati la orgoliu si sa fiti parinti in aceeasi masura. Este suficient de traumatizant pentru copil sa se imparta intre voi doi, deci aveti grija sa nu purtati discutii contradictorii in fata lui sau mai rau decat atat sa ii reprosati vreodata ca el este cel pentru care voi doi v-ati legat. Nu va fi niciodata vina unui copil pentru alegerile voastre.

Totusi, daca lucrurile au degenerat, nu va asumati singuri custodia copilului sau sa incercati sa purtati o batalie pentru el. Copilul are nevoie de amandoi si este de preferat sa ramana alaturi de mama.

Daca ati reusit sa divortati fara scandal (cel putin nu in fata copilului), de dragul lui, incercati sa faceti un efort si sa ii asigurati iesiri in oras sau in locuri special amenajate pentru copii, insa in varianta intreaga. Un copil, desi este mic, se va invinui singur pentru problemele voastre, se va gandi ca nu il mai iubiti sau ca a gresit cu ceva fata de voi. Nu va avea capacitatea sa accepte ca voi doi nu sunteti potriviti unul pentru celalalt. Pentru copilul tau, voi sunteti cuplul perfect si asa trebuie sa ramaneti.

Daca aveti deja o relatie cu o alta persoana, incercati pentru o vreme sa evitati sa ii aratati acest lucru, pentru ca va fi prea mult pentru a intelege ce se intampla.

Nu uita sa nu fii egoist si sa-ti santajezi copilul daca nu esti in postura de a accepta divortul! Nu-ti folosi copilul pentru a influenta partenerul sa nu plece. Ii vei face rau atat copilului, cat si voua, pentru ca mai devreme sau mai tarziu tot vei ajunge la divort.

Copilul tau are nevoie de amandoi la gradinita, de amandoi daca se simte rau, de amandoi atunci cand are serbare, dar mai ales are nevoie de atentia si dragostea voastra, indiferent daca voi mai sunteti sau nu un cuplu!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment