Divorțul la notar – Cum divorțezi la notar fără copil minor și de acord comun

Divorțul la notar – Cum divorțezi la notar fără copil minor și de acord comun

Acte necesare pentru divorț la notar:

– certificat de căsătorie;

– certificat de naștere;

– cărți de identitate.

La care birou notarial puteți divorța?

Divorțul se poate face la notarul public de la locul căsătoriei sau a ultimei locuințe comune, care poate constata desfacerea căsătoriei prin acord, eliberând un certificat de divorţ. Prin urmare, puteţi divorţa, atât la un birou notarial din localitatea unde aţi încheiat căsătoria, cât şi la notariatul unde se află domiciliul vostru comun. Dovada ultimei locuinţe comune se poate face cu actele de identitate a soţilor, din care rezultă domiciliul comun sau reşedinţa lor comună, sau, dacă nu se poate face dovada astfel, prin declaraţie pe propria răspundere a fiecărui soţ, din care să rezulte care a fost ultima locuinţă comună a acestora.

Cererea de divorț se depune în prezența ambilor soți, cărora li se oferă un termen de 30 de zile pentru a se răzgândi. După cele 30 de zile, se verifică dacă se mai dorește desfacerea căsătoriei de ambii soți, se stabilește ce nume veți purta după căsătorie și dacă vă mențineți declarațiile anterioare.

De reținut!

Informațiile de mai sus sunt pentru cazul în care divorțul este de comun acord și fără copil minor!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment