Discreția înnobilează

Femeie discreta

Într-o lume opulentă și superficială, discreția este confundată cu tristețea. A fi discret nu înseamnă că a fi trist, deprimat sau ciudat. Trăim în vremuri cu un apetit morbid de spectacol, de ignoranță, de instigare la violență, de criticism și lista ar putea continua.

La un moment dat, un om deștept spunea așa: „Discreția înseamnă succes. Succesul înseamnă discreție”. Îmi place asta. E un fel de-a spune: Oprește-te naibii și vezi pe cine interesează cu adevărat viața ta aparent fericită!

Discreția nu înseamnă că nu trebuie să te exprimi. Însă atunci când știi ce spui, îți asumi urmările vorbelor și faptelor tale.

Lipsa de discreție nu te face mai fericit: faptul că pari pentru alții omul perfect, nu te face să te simți mai bine atunci când pui capul pe pernă singur. Cine ești, de fapt, când nu te vede nimeni?

Discreția înnobilează și nu poți fi nobil decât după ce ți-ai luat un angajament față de tine însuți: învață să te iubești suficient de mult încât să fii în stare să oferi iubire. Când vei înțelege asta, nu vei mai avea nevoie să demonstrezi nimic, nimănui. Când vei înțelege că nu lucrurile superficiale aduc fericirea, atunci vor veni toate celelalte după care tânjești acum.

Discreția a ajuns să fie calitatea de a nu șoca, de a nu atrage atenția, de a avea un comportament reținut, delicatețe, atitudine cenzurată.  Un lucru normal și de bun-simț devenit anormalitatea altora. O calitate pentru care mulți te vor pune la zid, urlând că ești cel mai nefericit om când ei înșiși au un suflet atât de sec.

Sursă foto: pixgood.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment