Digestia usoara – Cum poti avea o digestie mai buna

Digestia usoara – Cum poti avea o digestie mai buna

Senzatiile de indigestie apar de regula datorita meselor care au conservanti, ingrediente artificiale, hormoni sau chiar aditivi artificiali. Simptomele indigestiei sunt senzatiile de balonare, durere in partea de jos a abdomenului, greata sau senzatia de satietate.  Indigestia se agraveaza daca nu faci exercitii fizice sau daca mesele nu contin fibre.

Cauze care duc la indigestie:

– consumul de alcool si tutun

– supraalimentare

– consum excesiv de cofeina (cafea, ceai verde sau coca-cola)

– consum minim de apa

– pauze lungi intre mese (mesele dese si in cantitati mici sunt cele mai bune).

Pentru o digestie mai buna exista cateva fructe care te pot ajuta: banana este supranumita pansament gastric pentru ca ajuta atat in cazul constipatiei, cat si al diareei, dar mai ales neutralizeaza aciditatea provocata de sucul gastric. Papaya stimuleaza digestia si calmeaza stomacul. Merele, perele,si strugurii sunt alte fructe care ajuta digestia.

Lichidele ajuta la dizolvarea reziduurilor si trec prin intestin mai usor. Apa si laptele batut natural ajuta pentru ca sunt lichide naturale. Condimentele ajuta si ele, insa numai coriandrul, ghimbirul, frunzele de busuioc sau nucsoara.

De evitat:

– consumul de bauturi carbogazoase, consumul excesiv de prajeli,  alimentele picante, consumul de tutun, evitati sa vorbiti cand mancati.

 

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment