Diferența dintre o relație matură și una imatură

relatie imatura

Care sunt diferențele cheie dintre o relație matură și una imatură?

Maturitatea unei relații este greu de definit. Relațiile mature sunt cele care durează. O relație poate fi matură din prima zi, maturitatea în acest caz referindu-se la capacitatea de rezistență, de creștere și a altor factori necesari pentru o relație de durată. Relațiile mature se pot strica și deveni imature. Există anumite elemente care fac diferența dintre o relație matură și una imatură. Diferențe subtile, nu te îndrăgostești sau piere dragostea într-o relație matură. Este o experiență mult mai stabilă, pe care trebuie să o întreții, dar poartă propriile sale impulsuri.

Mai jos, am prezentat patru diferențe semnificative dintre cuplurile mature și cele imature. Tu printre care aceste note distinctive te regăsești alături de partenerul tău?

Relațiile imature încearcă să unifice două persoane într-o persoană. Relațiile mature se referă la munca în echipă a doi oameni.

Există o dependență mai mică într-o relație matură, mai multă muncă în echipă. Oamenii care se află în relațiile imature se străduiesc să o completeze pe cealaltă persoană, o persoană compensând în mod activ neajunsurile celuilalt. Există o comparație constantă în cuplurile imature. Partenerii încearcă să scoată în evidență defectele reciproc, cu rezistența corespunzătoare. Acest lucru îi face să piardă timp și energie. Relațiile mature încearcă să facă doi indivizi să fie mai buni. Orice comparație acționează ca un șablon de funcționare.

relatie imaturaCuplurile imature se ceartă prin mesaje, relațiile mature pun accent pe contactul direct.

Orice dezacord sau neînțelegere este importantă. Oamenii care sunt relații mature doresc să continue să vorbească despre subiect față în față. Se bazează pe adevăr și pe reacțiile umane reale, spre deosebire de mesaje. Nu vă puteți exprima pe deplin emoțiile serioase sau profunde prin emoticon-uri sau mesaje simple în scris. Oamenii din relațiile imature aleg conversațiile tip text ca dovadă a legitimității relației lor. Se ascund în spatele ecranelor lor. Aceste tipuri de argumente nu sunt, de obicei, legate de ceva semnificativ.

Relațiile imature sunt dictate de termene preconcepute. Relațiile mature lasă lucrurile să se întâmple în mod natural.

Când vă mutați împreună, când vă căsătoriți, când aniversați ceva sunt momente specifice fiecărei relații. Cuplurile mature sărbătoresc viața, evenimentele speciale și responsabilitățile bune pentru ele. Relațiile imature se ghidează după reguli și orientări exerne, nereușind să acorde atenție și nevoilor și dorințelor fiecăruia. Aceste acțiuni egoiste vor duce la certuri, care ar fi putut fi prevenite cu ușurință.

Citește și: Diferența dintre o doamnă și-o proastă

Citește și: Diferența dintre un domn și un prost

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment