Dieta de detoxifiere a ficatului

Detoxifierea ficatului

Fie că încerci să scapi de câteva kilograme în plus sau vrei o detoxifiere ca la carte, ai nevoie de un ficat sănătos pentru a face acest lucru. Trăim într-o lume în care bolile sunt în continuă răspândire și înmulțire. Aceasta nu ar trebui să fie o surpriză pentru tine, având în vedere că alegem să trăim într-un mediu extrem de toxic când vine vorba de mâncare, aer, apă etc. Un exemplu bun este reprezentat de pesticide, care sunt utilizate în masă pentru alimentele noastre. Astfel, ne mărim șansele unei serii de boli de sănătate. Lista nu se oprește aici, însă ai posibilitatea de a alege. În loc de a te complace într-un mediu toxic, poți apela la unul complet natural, curat și lipsit de substanțe chimice.

O dietă de detoxifiere este importantă în zilele noastre, mai ales pentru ficat. Acesta curăță sângele de substanțe dăunătoare (toxine, droguri, alcool), stochează vitamine și fier, distruge celulele roșii vechi, convertește zahărul stocat atunci când nivelul de zahăr al sângelui scade sub valori normale. Pentru a-i permite ficatului să facă aceste lucruri pentru organismul nostru, e bine să-i oferim din când în când o dietă. Ficatul îndeplinește nenumărate funcții vitale și, ca urmare, este foarte predispus la boli. Uite ce alimente trebuie să consumi pentru a începe o dietă de detoxifiere a ficatului.

1. Sfeclă și morcovi
Morcovii sunt bogați în glutation, o proteină care ajută la detoxifierea ficatului. Ambele alimentele au un conținut bogat în flavonuide și beta-caroten. O dietă care conține sfeclă și morcovi poate stimula și ajuta la îmbunătățirea funcției hepatice în general.

Dieta-de-detoxifiere-a-ficatului2. Roșii
Acestea conțin cantități abundente de glutation, care, după cum știi, este un detoxifiant excelent pentru ficat. Ca efect secundar, licopenul din roșii te va proteja împotriva cancerului mamar, de piele și pulmonar.

3. Grapefruit
Înafară de sursa bogată de glutation pe care o conține, grapefruitul este bogat și în vitamina C și antioxidanți. Printre proprietățile acestui fruct, se numără și faptul că stimulează producția de enzime de detoxifiere a ficatului și crește procestul natural de curățare a ficatului.

4. Spanac
Spanacul crud este o sursă majoră de glutation, care declanșează enzima de curățare a toxinelor pentru ficat.

5. Citrice
Lămâile și lime conțin cantități foarte mari de vitamina C, care ajută la stimularea ficatului și la sintetizarea materialelor toxice în substanțe care pot fi absorbite de apă.

6. Turmenic
Turmenicul este condimentul preferat al ficatului, ajutând la stimularea detoxifierii acestuia. Reușește să facă acest lucru prin intermediul enzimelor care elimină în mod activ agenții cancerigeni din dietă.

7. Sparanghel
Sparanghelul este un diuretic grozav, care ajută la procesul de curățare și contribuie la detoxifierea ficatului și rinichilor.

8. Ceai verde
Ceaiul verde are un conținut bogat de antioxidanți regăsiți în plante, cunoscuți drept catechine. Aceștia sunt compuși cunoscuți pentru ajutorul pe care îl dau funcției hepatice.

9. Ulei de măsline
Uleiurile organice presate la rece, cum ar fi cel de măsline, cânepă și semințe de in, sunt un sprijin mare pentru ficat, oferind organismului o bază de lichid care poate aspira toxinele.

10. Nuci
Nucile sunt o sursă bogată în glutation, acizi grași omega-3, susținând acțiunile normale de detoxifiere a ficatului, mai ales când vine vorba de curățarea amoniacului.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment