Diamantele – Ce nu stiai despre diamante

Ce nu stiai despre diamante

Diamantele sunt un accesoriu care nu se demodeaza niciodata. Sunt cele mai scumpe pietre pretioase din lume si, bineinteles, cele mai bune prietene ale femeilor. Au fost descoperite in India si, in 327 i.Hr.,  Alexandru Macedon aduce primele diamante din India in Europa.

Valoarea unui diamant nu este data de marimea lui, ci de greutate (carate), culoare, claritate si taietura, adica de „cei 4 C”(carat, colour, clarity, cut). Caratele: un carat echivaleaza cu 1/5 dintr-un gram, sau 0,20 grame (pentru diamantele mici, sub un carat se foloseste un sistem de masurare exprimat in puncte, un carat=100 puncte). Culoare: cea mai comuna culoare a diamantelor este galben, cele mai scumpe diamante sunt cele rosii, albastre sau verzi si cele mai cunoscute in industria bijuteriilor sunt cele incolore. Diamantele in culori speciale, unice sunt numite oficial diamante „Fancy”, fanteziste si sunt foarte rare: diamante albastre („Hope”), verzi („Dresden”), galben-portocaliu („Incomparable”), rosii („Hancock”) sau roz (provenite din mina australiană Argyle).

Puritatea materialului din care e facut diamantul ii confera claritate. Taietura arata modul cum este taiat diamantul si ii confera stralucire. Cea mai cunoscută si mai raspandita taietura a diamantului este briliantul rotund. Briliantul clasic comportă 57 fatete.
Cel mai scump diamant din lume a fost vandut la Geneva contra sumei de 46 milioane de dolari.

 

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment