Diabetul zaharat – Cauze si tratament

Diabetul zaharat – Cauze si tratament

Diabetul zaharat este o boala care nu se transmite si care afecteaza intregul metabolismul. Complicatiile diabetului zaharat afecteaza ochii , nervii, rinichii si vasele de sange. Diabetul zaharat este o boala in care organismul nu mai produce suficienta insulina.

Diabetul zaharat se regaseste sub trei forme: diabet zaharat tip 1, diabet zaharat tip 2 si diabet gestational.

Cauzele aparitiei diabetului zaharat nu sunt inca elucidate in totalitate, se stie insa ca exista o legatura intre factorii genetici.

Exista un factor de mediu care contribuie la aparitia diabetului zaharat de tip 1. ar Este un virus care infecteaza celulele beta, producatoare de insulina, din pancreas. Infectia virala poate induce diabet fie prin distrugerea celulelor producatoare de insulina, fie prin declansarea unei reactii imune.

Un alt factor care poate contribui la aparitia diabetului este consumul de lapte de vaca la sugar, responsabila fiind albumina din lapte.

Diabetul de tip 2 este influentat de obezitate, dar mai ales de sedentarism, de stres, dar si de consumul de zahar.

Diabetul de tip 1 este mai specific copiilor si tinerilor care vor avea nevoie de insulina, pancreasul nemaiputand sa o secrete.

Simptomele diabetului zaharat difera de la caz la caz. De obicei, diabetul se caracterizeaza prin cresterea peste limita normala a glicemiei, setea excesiva sau eliminarea de urina in cantitati mari. Persoanele care sufera de diabet zaharat de tip 1 pot avea o greutate normala sau chiar subponderala

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment