Detoxifiere completă. Cum să-ți reîntinerești tot corpul

detoxifiere

Detoxifiere completă? Un concept des întâlnit în această perioadă când toate persoanele publice recomandă acest stil de viață și această metodă care, se pare, că te ajută să-ți reîntinerești tot corpul.

Sună interesant, însă se pare că nu este deloc ușor și pe lângă un buget bine pus la punct, ai nevoie de răbdare, muncă și multă, multă voință. Fără acestea nu prea vei reuși să duci la bun sfârșit un astfel de program. Mai ales cu atâtea tentații în jurul tău.

Ce înseamnă detoxifiere completă?

Detoxifierea reprezintă curățarea organismului, a colonului, a tuturor organelor interne, dar de cele mai multe ori, detoxifierea fizică ajută și psihic.

Este o dietă specifică ce constă în consumarea anumitor produse, alimente naturale, de bază, care ajută organismul să-și revină, să se curețe de toate toxinele accumulate de-a lungul anilor. În același timp îi oferi corpului o doză zdravănă de vitamine, minerale și antioxidanți pentru a funcționa.

Corpul nostru nu este necunoscător de acest termen. Natural, acesta își face singur detoxifierea, eliminând toxinele care nu sunt benefice și păstrând tot ce este necesar pentru ca organismal să se afle în limitele normale. Desigur, în cazul în care prezentăm o problemă de sănătate, acesta, posibil, să nu dea randament.

Cum ajuți organismul să facă detoxifierea corectă

La modă este detoxifierea în care corpul este hrănit doar cu lichide, apă, sucuri din fructe și legume naturale, shake-uri cu diferite pudre proteice și chiar produse diuretice. Trebuie să conștientizăm că dacă alegem o astfel de metodă, organismul s-ar putea să nu reacționeze exact așa cum ne dorim. Tocmai din acest motiv, mai bine alegem calea naturală și ajutăm organismul să-și facă treaba așa cum dorește. Iată câteva recomandări.

Scoate alcoolul din alimentație. Alcoolul este metabolizat de ficat, producând un tip de chimicale benefice riscului de cancer. Recunoscând aceste chimicale ca fiind toxine, ficatul reușește în mod natural să le elimine.

Consumul mare de alcool, va reuși să-ți dea ficatul peste cap, acesta din urmă, nereușind să mai facă diferența între bun și rău astfel păstrând totul în corp. Alcoolul este cauza numărul unu, când vine vorba de boli ale stomacului, inimii, boli inflamatorii și chiar neurologice. Așa că redu drastic consumul de alcool.

Dormi atât cât trebuie pentru o detoxifiere completă

Se spune că un somn de opt ore este potrivit pentru un adult, așa că trebuie să respecți măcar acest interval orar și să te pui la somn. De ce e benefic somnul în detoxifierea organismului? Astfel îi oferi creierului să se odihnească și să decidă ce trebuie să elimine din organism. De asemenea, în timpul somnului au loc activități ale organismului care ajută la detoxifierea corectă și naturală.

Bea cât mai multă apă

Apa ajută atât la aliminarea kilogramelor în plus dar și la eliminarea toxinelor. O data ce vei adopta un stil de viață sănătos, în care vei introduce consumul cât mai des de apă, vei observa îmbuntățiri atât la nivelul organismului cât și la nivelul pielii, unghiilor și a părului.

Fii activ

Prin activitate fizică, prin transpirație, reușim să eliminăm o parte importantă de toxine nocive corpului și organelor noastre. Așa că dacă ești sedentar, și abia te ridici de pe scaunul biroului pentru a te muta în scaunul mașinii, e timpul să-ți schimbi modul de viață, să-ți iei o bicicletă și cât mai multe pauze la birou.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment