Despre părinți și copii – Cum să ai o relație armonioasă cu copilul tău

Despre părinți și copii – Cum să ai o relație armonioasă cu copilul tău

Parintii  sunt cei care ne dau viață, cei care ne ghidează și ne ajută să facem primii pași în viață.

Ei sunt punctul nostru de sprijin, exemplul după care ne ghidăm la început de drum. Să fii parinte e o responsabilitate mare, pe care mulți și-o asumă cu bucurie, alții încă nu sunt pregătiți să o facă. Rolul părintelui și atitudinea acestuia sunt foarte importante în viața unui copil și în dezvoltarea armonioasă a acestuia.

De la părinți aflăm ce e iubirea, ce e bine și ce e rău, învățăm despre valori și societate. În funcție de ceea ce aud , văd la părinți sau apropiații din jurul lor, în mod repetat, copii încep să creadă că așa e bine sau așa e rău, încep să se identifice cu asta și să își construiască personalitatea. De aceea ghidează-i pașii copilului tău cu iubire, înțelegere, respect. Învață să îl asculți, oferă-i iubire necondiționată, dă-i libertatea să aleagă și respectă-i alegerile, chiar dacă nu întotdeauna rezonează cu ceea ce crezi tu că e mai bine pentru el. Pune iubire în relația cu copilul tău, nu frică.

Fii atent la nevoile lui, privește-l ca pe o ființă matură, nu îl limita, arată-i că poate, fă-l să aibă încredere în el. Timpul pe care îl petreci cu el, fă-l să fie calitativ, nu cantitativ. Mai bine petreceți o oră împreună în care chiar stai cu el, decât 5 pe fugă cu nervi și atitudine negativă.

Copiii au evoluat sunt foarte receptivi la mediul din jurul  lor așa că fii cel mai bun exemplu pentru copilul tău.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment