Despre omul care construieşte. Omul care plantează

Despre omul care construieşte. Omul care plantează

Există două tipuri de oameni: cei care construiesc şi cei care plantează. Aparent, aceşti oameni au aceeaşi misiune: amândoi fac alegeri, planuri, schiţe, apoi trec la fapte. Unul contruieşte, celălalt plantează. Diferenţa?

Cel care construieşte va atinge mereu finalitatea. Cel care construieşte are posibilitatea să ridice cele mai înalte şi complexe clădiri, dar fiecare în parte vor avea un final: pentru că se ridică de niciunde, ajung să strălucească, să vadă suflete, dar în scurt timp intră în paragină. Asta este opera de artă a celui care construieşte. Pentru că operele sale sunt rezultatul minţii.

Dar cel care plantează? Omul care plantează o face cu sufletul, lăsând în urma lui poveşti, copilării, sentimente, lucruri eterne, căci să plantezi nu este uşor: întâi înveţi despre fiecare plantă-n parte, înveţi care sunt priorităţile şi nevoile lor, înveţi să oferi dragoste şi să vorbeşti cu ele. Când alegi să fii un om care plantează, vei şti că la final ai lăsat ceva în urma ta. Pentru că o grădină plină de minunăţii este magică.

Omul care planteazaUneori pornim pe un drum doar pentru că nu credem în el. Este mai uşor să demonstrăm că nu este drumul nostru, dar când încep să se întâmple tot felul de lucruri şi drumul corect începe să se arate, ne e teamă să mergem mai departe. După 26 de ani, am înţeles că viaţa nu trebuie epuizată pe drumuri greşite, cu atât mai puţin pe drumuri pe care nu ni le dorim.

Poate că ar trebui să fim mai curajoşi, să ne asumăm riscuri, să luptăm mai mult pentru ceea ce ne-ar face fericiţi. Pentru că omul care plantează ştie că planta lui poate creşte greu sau poate muri, dar nu renunţă niciodată. Pentru că omul care plantează ştie că într-o bună zi, va culege roadele muncii sale.

Tu ce alegi să fii?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment