Despre oameni urâți și efectele lor asupra noastră – Ce facem cu oamenii urâți din viața noastră

Despre oameni urâți și efectele lor asupra noastră – Ce facem cu oamenii urâți din viața noastră?

Cine sunt oamenii urâți? Sunt acei oameni care deși, ar putea avea tot ce au și ceilalți sunt invidioși, răi și frustrați pe reușitele altora. Oamenii cei mai urâți sunt cei care nu înțeleg cum persoanele din jurul lor pot fi fericite, însă problema nu se rezumă la atât.

Sunt convinsă că fiecare dintre noi am întâlnit cel puțin o persoană care să ne fi făcut rău gratuit, dar nu sunt sigură că urâțenia se rezumă doar la o persoană. Ce facem cu acești oameni neputincioși și slabi în ceea ce le privește soarta? Cum reușim să ne ferim de nefericirea altora? Încercăm să-i înțelegem sau fugim de ei?

Am frumoasa vârstă de 25 ani și până acum am crezut că astfel de oameni au nevoie să fie înțeleși și că răutatea li se trage dintr-un eveniment nefericit din viața lor. Încă mai cred asta, dar am ajuns la concluzia că fiecare dintre noi ne alegem soarta. Evenimente nefericite au loc tot timpul, care își pun sau nu amprenta asupra modului nostru de gândire, dar de ce nu sunt toți capabili să învețe din greșeli? Uneori cred că nu vor sau pur și simplu sunt oameni prea slabi cărora nu prea ai ce să le mai faci. Dacă nu sunt ei cei care vor să aleagă să-și trăiască viața frumos, cine suntem noi să-i înțelegem?

Aud des „Aș vrea să înțeleg ce se întâmplă cu el/ea”, dar dacă omul de lângă tine nu vrea să primească ajutor sau poate nici măcar nu consideră că are ceva în neregulă, de ce ne mai străduim să-i înțelegem? Cred că ne place să ne complicăm viața singuri și să avem încredere în oameni despre care știm deja că nu merită.

Sunt convinsă că fiecare dintre noi avem capacitatea de a ne evalua propria persoană și la fel de convinsă sunt că putem preconiza dacă suntem sau nu pe aceeași lungime de undă cu o terță persoană. Vă mai povesteam într-un articol anterior că diferențele dintre doi oameni se văd la un moment dat și își vor spune cuvântul, indiferent dacă vorbim despre caracter, situația financiară sau modul de a privi lucrurile.

Dacă ai oameni urâți în jurul tău, invidioși pe ceea ce faci, geloși sau posesivi, violenți sau pur și simplu, oameni negativiști, scapă de ei! Te vor trage într-o lume urâtă pe care o vei considera normală dacă ai momente de slăbiciune. Mai bine singur și liniștit decât înconjurat de o haită de oameni.

Prietenii nu mai sunt prieteni, devin invidioși pe succesul tău, pe reușitele tale, pe iubitul/iubita ta, colegii tăi se cred superiori, dar nu sunt capabili să facă tot ce faci tu, șeful tău nu te promovează dacă nu faci un compromis și exemplele pot continua. În ce lume trăim?

Tu ce alegi să faci cu oamenii care îți vor răul?

P.S. Pentru cei care se cred mai buni decât ceilalți, dar nu reușiți să faceți nimic cu viața voastră, vă sfătuiesc să mai încercați bazându-vă pe puterile voastre, nu folosindu-i pe cei din jur!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment