Despre oameni care suferă de ipohondrie – Cine sunt cei care cerșesc atenție?

Despre oameni care suferă de ipohondrie – Cine sunt cei care cerșesc atenție?

Teoretic, există o boală mintală, numită ipohondrie, iar cei care suferă de această afecțiune se caută de boli. De regulă, astfel de persoane acuză că suferă de o boală la cel mai mic simptom, în speranța că vor obține compasiunea și atenția celor din jur.

Motivată de cele mai multe ori de obținerea unor avantaje, ipohondria atrage după sine și anumite tulburări psihiatrice, precum anxietatea, depresia, tulburările obsesiv-compulsive sau chiar atacuri de panică.

La o scală mai mică, putem aduce în discuție persoanele care nu știu să se facă remarcate altfel decât plângându-se. De orice. De la cât de ghinionist este el până la cât de mult suferă din cauza celor care nu reușesc să îi fie cel puțin la același nivel. Astfel, ipohondrul de societate ajunge să cerșească atenție, iar lipsurile lui devin mai puțin goale.

Cine sunt cei care vor compasiune?

Oameni care vor atentieSunt acele persoane care nu au încredere în propria persoană, sunt persoane slabe, poate chiar complexate și tind să cred că pot deveni periculoase pentru cei dragi. Cei care cerșesc atenție sunt predispuși să dezvolte sentimente de invidie și știm cu toții deja ce se întâmplă când un om este și invidios și slab. Până la urmă să fii doar invidios, poate fi un lucru constructiv dacă știi cum să faci să-i ajungi pe ceilalți din urmă, dar când ești și invidios și îți lipsește tăria de caracter, atunci ce faci? Dai în alții ca să pari tu un soi de Superman? Probabil, că da.

La fel ca ipohondrul, cel care cerșește atenție are nevoie de tratament de specialitate, de compasiune și suport din partea familiei, însă pentru a ajunge în stadiul acesta, trebuie să-și recunoască nevoia de ajutor, lipsurile care îl fac să pară o victimă, dar mai ales să-și găsească propriile puncte forte.

La o primă vedere, cei care suferă de o astfel de afecțiune sunt cei care vor să pară fericiți, înconjurați de mulți prieteni, cu aceleași poze postate din cluburi, la sală, la plajă sau oricând au un machiaj „reușit”.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te aștept să ne împrietenim și pe Facebook. Click aici.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment