Despre mâncarea chinezească – Cât de sănătoasă este mâncarea chinezească

Despre mâncarea chinezească – Cât de sănătoasă este mâncarea chinezească

Pentru că sunt fan mâncare chinezească și de ceva vreme încerc să mănânc mai sănătos, mi-am pus întrebarea dacă nu cumva un astfel de răsfăț culinar mi-ar putea face rău. Așa că am făcut un research și am aflat câteva informații utile, spun eu.

Am aflat că asiaticii nu obișnuiesc să numere caloriile alimentelor pe care le consumă, pentru că un regim alimentar autentic chinezesc nu îngrașă.  Ba mai mult decât atât, la ei nu există noţiunea de „calorii”. Chinezii consumă cu până la 30% mai multe calorii decât noi fără a duce un stil de viaţă mai activ, deși riscul obezităţii este mai redus. Secretul lor constă în evitarea alimentelor bogate în zahăr şi conservanţi. Și am găsit și un exemplu concret, un suc dietetic are doar 1 calorie, însă un avocado are 340 de calorii.Voi ce ați alege pentru o dietă sănătoasă? Răspunsul este fructul de avocado care ne furnizează grăsimi esenţiale şi omega 6, acestea accelerând metabolismul şi permiţând arderea unui număr mai mare de calorii din dieta noastră zilnică.

Putem lua o masă la un restaurant chinezesc liniștiți fără a ne compromite silueta, mai ales dacă ținem cont de faptul că se gătește mult la abur, orezul este brun, cât despre minunatele noodles, știm deja că sunt paste din orez. (asta nu înseamnă că trebuie să exagerăm cu orezul și tăițeii prăjiți).

Mancare chinezeascaIată ce puteți consuma într-un restaurant chinezesc fără să vă faceți probleme în ceea ce privește kilogramele în plus:

– supa: știm deja că supa este sățioasă și reduce pofta de mâncare, având puține calorii. Încercați supa cu ou, de pui sau de legume.

– alimente gătite la abur: puteți comanda pui, pește, scoici sau tofu cu legume la abur.

– trase la tigaie: de regulă, preparatele chinezești se obţin prin prăjirea rapidă a ingredientelor şi condimentarea lor cu sosuri sau mirodenii asiatice. Alegeţi să consumaţi legume, fructe de mare, pui, tofu sau vită trase prin tigaie. Prăjirea lor rapidă înseamnă totodată un gust mai intens, o prospeţime mai ridicată şi mai puţine calorii. Eu prefer pui sau vită la plită încinsă cu ardei iute.

Și pentru că spuneam că sunt fan mâncare chinezească, vă recomand să încercați restaurantul Casa Dragonului (este în zona Dristor, pe Calea Dudești, aproape de Mall Vitan). Până acum este singurul restaurant care nu m-a dezamăgit.

Vouă vă place mâncarea chinezească?

P.S. Nu exagerați cu pachețelele de primăvară, în privința lor chiar sunt sceptică asupra caloriilor.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment