Despre gelozie – Cum să-ți manifești gelozia într-un mod inteligent

Despre gelozie – Cum să-ți manifești gelozia într-un mod inteligent

Gelozia este un sentiment care mă fascinează pentru că se manifestă atât de diferit de la o persoană la alta, iar felul cum se manifestă îți poate spune atâtea lucruri despre caracterul unui om!

Întâi o să vă explic puțin cum se împarte această gelozie, astfel veți ști în ce poziție vă aflați. Gelozia este o emoție care apare în urma pierderii persoanei iubite, autocriticii, rivalității. Gelozia, pe scurt, apare din cauza unui conflict de iubire, care poate avea o bază reală sau nu. Din punctul meu de vedere, oamenii excesiv de geloși la maturitate, au o carență de atenție în copilărie, fie din partea părinților, fie la școală sau în societate. Această gelozie poate fi numită gelozie normală.

Mai există un alt tip de gelozie, numită gelozie-proiectată: de acest tip de gelozie suferă orice persoană care a fost la rândul ei infidelă partenerului și modul de gândire este unul foarte simplu și ușor de înțeles: ceea ce a făcut persoana în cauză, consideră că poate face și partenerul său. Va gândi orice posibilă infidelitate, ca fiind făcută exact așa cum ar fi făcut-o el/ea. Despre o astfel de gelozie, nu putem vorbi că se poate manifesta într-un mod inteligent, pentru că este una bolnăvicioasă și nu rațională.

Ce trebuie să știe bărbații despre partenerele lor?

Dacă îți iubești partenera se presupune că îți dorești să o înțelegi și să încerci atât cât se poate să o protejezi. Gelozia se manifestă altfel în cazul femeilor. Deși, este un mod de gândire eronat, femeile se simt vinovate pentru infidelitatea partenerului, întotdeauna își vor pune întrebarea „Cu ce am greșit?” sau „Ce nu am avut eu și ai găsit la cealaltă?”. O altă problemă a noastră este gelozia preventivă: ne simțim amenințate când apare o femeie, care parcă are cel puțin un avantaj în plus față de noi. Îmi place să cred că ni se trage de la simțul matern dezvoltat (e un mod de a ne proteja familia).

Ce trebuie să știe femeile despre bărbații lor?

În cazul bărbaților, gelozia este mai conflictuală, mai violentă și mai aprinsă venită din teama de a-și pierde partenera (vă rog să ma contraziceți dacă greșesesc – nu sunt bărbat).

După cum spuneam, gelozia poate avea multe rădăcini, însă cea mai ușoară formă este aceea venită dintr-o lipsă de atenție. Adultul care nu a avut suficientă atenție din partea familiei, va avea nevoia inconștientă de a primi mai multă atenție din partea partenerului de viață. În cazul acesta, dacă te identifici cu o astfel de situație ai două posibilități: fie să ai un comportament bolnăvicios în continuare, fie îți recunoști problema, o discuți cu cel pe care îl iubești și încercați să vă înțelegeți reciproc.

Despre acești geloși putem vorbi că pot fi niște oameni geloși inteligenți. Cum? Este foarte simplu. Pentru că nu este o gelozie venită din lipsa de încredere în propria persoană, poți face diferite lucruri care să nu-ți permită să-ți refulezi emoțiile. Emoțiile negative, precum gelozia, nerecunoscute și neexprimate, te transformă într-o persoană introvertită, frustrată și esti pasibil oricând să explodezi.

Dacă ai un partener care te iubește, încearcă să-l faci să înțeleagă ceea ce simți tu pentru el și nu-ți manifesta gelozia acaparându-l cu discuții și gesturi urâte. Fă-l să se simtă iubit și nu o proprietate privată a ta. Când simți că te apasă sentimentul de gelozie, spune-i asta frumos, într-o manieră în care să perceapă doar că îl iubești si vrei să te înțeleagă. În fond, toți simțim nevoia de a vedea puțină gelozie la partener, doar e o dovadă de dragoste!

Dacă ești geloasă pe jocurile FIFA, pe timpul în care se uită la meci sau atunci când are o activitate pe care tu nu o înțelegi, nu-i sări în cap! Acordă-i timpul și intimitatea de care are nevoie, altfel riști să fii stigmatizat/ă. Ba mai mult decât atât, poți învăța să-ți placă și ție Fifa, meciurile de fotbal și toate celelalte lucruri pe care ești geloasă! Sau te poți face utilă și să-i pregătești o porție mare de floricele! Când veți avea acel moment doar pentru voi doi, fă-l să-și dorească el să stea cu tine și să-ți acorde oricâtă atenție dorești.

Atenția și afecțiunea de care ai nevoie poate fi obținută și fără să-l pui pe fugă sau fără a pune condiții!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment