Despre copiii care cresc fara parinti – Afla ce fel de parinte ar trebui sa fii

Despre copiii care cresc fara parinti – Afla ce fel de parinte ar trebui sa fii

Sa fii copil fara parinte, indiferent ca este orfan sau parintii au plecat sa lucreze in strainatate, este cea mai trista problema sociala din prezent. O alta problema, poate mai frustranta pentru copil este aceea de a creste fara sa simta dragostea parinteasca sau fara sa aiba atentia necesara dezvoltarii lor.

Parintii sunt primele persoana care isi educa propriul copil, sunt in mod firesc cei care ii invata primii pasi in viata, insa in lipsa lor, copilul poate avea frustrari si sa devina dezorientat.

Nu de multe ori am auzit „Ne straduim sa muncim mult, pentru a nu-i lipsi nimic copilului nostru. Ne dorim sa ii facem orice capriciu”. Este o conceptie oarecum gresita si egoista din partea unui parinte. Suferinta unui copil de a nu avea un ou Kinder oricand isi doreste, nu este aceeasi cu suferinta de a creste singur sau de a nu simti dragostea parinteasca. Un copil poate intelege oricand ca nu se poate cumpara orice capriciu copilaresc, insa nu va intelege niciodata lipsa dragostei parintesti. Un astfel de copil, caruia i se „asigura totul”, haine, excursii, dulciuri este un copil in opinia unor parinti caruia nu-i lipseste nimic, dar le scapa din vedere ca este un copil cu de toate, dar fara nimic.

Compromisurile sunt cele care distrug familiile, casniciile si este tot mai adesea adoptat de multi. Problema cea mai mare intervine atunci cand sacrifici pe altcineva si nu pe tine, fiind cea mai mare dovada de egoism din partea ta. Copilul nu este proprietatea parintilor, ci este o dovada a iubirii lor, copilul se naste ca un dar de la Dumnezeu si nicidecum nu este o pacoste, indiferent de situatia financiara. Nu de multe ori am auzit „Eu te-am facut, eu te omor” din gura celor care ar trebui sa multumeasca in fiecare zi pentru minunea lor. Este o conceptie total gresita si catalogheaza un om altfel decat „parinte”.

Copilul are nevoie de atentie, are nevoie sa ii ceri parerea, sa il tratezi ca pe un adult, sa comunici cu el si sa ii permiti sa aiba mici responsabilitati, dar mai ales sa il lauzi atunci cand a facut ceva.

Copilul tau are nevoie de ambii parinti, are nevoie de mama care sa aiba rabdare cu el, are nevoie de tata sa se simta in siguranta. Parintii sunt adesea vinovati pentru gandurile copiilor de a se sinucide sau care o iau pe cai gresite precum drogurile, alcoolul sau anturajul inadecvat. Cand propriul tau copil are incredere in tine, iti va povesti orice, iar tu daca esti un parinte adevarat, nu-l vei judeca, ci il vei ajuta sa treaca peste orice problema.

Disciplina copilului nu se face prin bataie si nici prin tipete. O astfel de metoda il poate inhiba si sa se distanteze de tine. Alege sa ii explici pe intelesul lui ce este gresit, ofera-i argumente rezonabil si nu „Pentru ca asa spun eu”, spune-i intotdeauna ce avantaje are si ce dezavantaje cand alege sa faca un lucru si daca a gresit ceva, desi tu i-ai explicat ca nu e bine, pedepseste-l prin metode de bun-simt. Nu-l mai lasa sa se uite la desene animate, nu-l mai lasa afara cand stii ca i-ar placea sa iasa si incearca sa te tii de pedeapsa, dar nu tipa niciodata la el.

Copiii de vedete sunt probabil cei mai afectati de postura in care sunt pusi, aceea de a trai in umbra parintilor lor. Astfel de copii se vor lovi de imaginea parintilor, ajungand sa se simta inferiori. Exista si cazuri in care acesti copii sa isi doreasca sa se detaseze de numele parintilor si sa reuseasca pe cont propriu.

Tu ce fel de parinte esti?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment